

Dlaczego warto jeść awokado?
Choć tłuste i kaloryczne, nie tuczy. Jest jednym z ulubionych owocem modelek. Nic dziwnego! Awokado ułatwia odchudzanie, pomaga dbać o urodę, a dodatkowo wspomaga mózg, serce i wzrok, a nawet walczy z nowotworami.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Choć tłuste i kaloryczne, nie tuczy. Jest jednym z ulubionych owocem modelek. Nic dziwnego! Awokado ułatwia odchudzanie, pomaga dbać o urodę, a dodatkowo wspomaga mózg, serce i wzrok, a nawet walczy z nowotworami.
Pomaga zmniejszyć poziom cholesterolu i cukru, wspomaga pracę serca i odmładza. Jest też świetnym źródłem żelaza, magnezu i wapnia. Nowy cudowny lek. Nie! Tak działa amarantus okrzyknięty zbożem XXI wieku. Czy słusznie? Przekonaj się sama.
Ziemniaki pieczone w piekarniku to świetny pomysł na ciepłą przystawkę, jak i dodatek do obiadu. Sprawdź, jak je przygotować, aby skórka była chrupiąca, a wnętrze miękkie!
Kilka składników, odrobina wyobraźni i gotowe. Drinki na Halloween – te alkoholowe, jak i w wersji virgin – są banalnie proste do przygotowania. Wystarczy kilka składników, by zachwycić swoich gości przerażająco dobrymi napojami!
Fasolka po bretońsku to niezwykle smaczne danie jednogarnkowe, które idealnie rozgrzewa podczas jesiennych lub zimowych chłodów. Zobacz, jak i czym ją zagęścić, aby była jeszcze smaczniejsza!
Gulasz powinien być dość gęsty, zawiesisty. Możemy uzyskać taki efekt na wiele sposobów: przygotowując zasmażkę z mąki i masła, dodając śmietanę lub zmiksowane warzywa.
Ryż smażony to proste danie, bardzo popularne w krajach azjatyckich. Do jego przygotowania wystarczy ugotowany ryż, warzywa, przyprawy i jajka. Wszystkie składniki podsmażamy na patelni i przekładamy na talerze.
Lody czekoladowe są proste w przygotowaniu. Wystarczy wymieszać ubitą śmietanę, jajka i roztopioną czekoladę, by stworzyć znakomity deser dla całej rodziny!
Przygotowanie ryżu z jabłkami zajmuje ok. 30 minut. Ryż gotuje się na wodzie lub mleku i miesza z uprażonymi jabłkami. Całość można zapiec w piekarniku, tworząc alternatywę dla tradycyjnych ciast.
Placki z jabłkami robi się z mąki, jajek, mleka i spulchniacza: drożdży, proszku do pieczenia lub sody. Całość smaży się na patelni na złoty kolor - to naprawdę takie proste!