Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Dlaczego warto jeść awokado?
  • 1
VITA VITA | Szef Kuchni | Przepisów: 10, Artykułów: 25
Superprodukt

Dlaczego warto jeść awokado?

Choć tłuste i kaloryczne, nie tuczy. Jest jednym z ulubionych owocem modelek. Nic dziwnego! Awokado ułatwia odchudzanie, pomaga dbać o urodę, a dodatkowo wspomaga mózg, serce i wzrok, a nawet walczy z nowotworami.

Dlaczego warto jeść amarantus?
VITA VITA | Szef Kuchni | Przepisów: 10, Artykułów: 25
Superprodukt

Dlaczego warto jeść amarantus?

Pomaga zmniejszyć poziom cholesterolu i cukru, wspomaga pracę serca i odmładza. Jest też świetnym źródłem żelaza, magnezu i wapnia. Nowy cudowny lek. Nie! Tak działa amarantus okrzyknięty zbożem XXI wieku. Czy słusznie? Przekonaj się sama.

Jak upiec ziemniaki w piekarniku?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak upiec ziemniaki w piekarniku?

Ziemniaki pieczone w piekarniku to świetny pomysł na ciepłą przystawkę, jak i dodatek do obiadu. Sprawdź, jak je przygotować, aby skórka była chrupiąca, a wnętrze miękkie!

Jak zrobić drinki na Halloween?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić drinki na Halloween?

Kilka składników, odrobina wyobraźni i gotowe. Drinki na Halloween – te alkoholowe, jak i w wersji virgin – są banalnie proste do przygotowania. Wystarczy kilka składników, by zachwycić swoich gości przerażająco dobrymi napojami!

Jak zagęścić fasolkę po bretońsku?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zagęścić fasolkę po bretońsku?

Fasolka po bretońsku to niezwykle smaczne danie jednogarnkowe, które idealnie rozgrzewa podczas jesiennych lub zimowych chłodów. Zobacz, jak i czym ją zagęścić, aby była jeszcze smaczniejsza!

Jak zagęścić gulasz?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zagęścić gulasz?

Gulasz powinien być dość gęsty, zawiesisty. Możemy uzyskać taki efekt na wiele sposobów: przygotowując zasmażkę z mąki i masła, dodając śmietanę lub zmiksowane warzywa.

Jak zrobić ryż smażony?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić ryż smażony?

Ryż smażony to proste danie, bardzo popularne w krajach azjatyckich. Do jego przygotowania wystarczy ugotowany ryż, warzywa, przyprawy i jajka. Wszystkie składniki podsmażamy na patelni i przekładamy na talerze.

Jak zrobić lody czekoladowe?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić lody czekoladowe?

Lody czekoladowe są proste w przygotowaniu. Wystarczy wymieszać ubitą śmietanę, jajka i roztopioną czekoladę, by stworzyć znakomity deser dla całej rodziny!

Jak zrobić ryż z jabłkami?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić ryż z jabłkami?

Przygotowanie ryżu z jabłkami zajmuje ok. 30 minut. Ryż gotuje się na wodzie lub mleku i miesza z uprażonymi jabłkami. Całość można zapiec w piekarniku, tworząc alternatywę dla tradycyjnych ciast.

Jak zrobić placki z jabłkami?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić placki z jabłkami?

Placki z jabłkami robi się z mąki, jajek, mleka i spulchniacza: drożdży, proszku do pieczenia lub sody. Całość smaży się na patelni na złoty kolor - to naprawdę takie proste!