

Witamina K
Bywa nazywana także menadionem.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Bywa nazywana także menadionem.
Powszechnym problemem żywieniowym naszych czasów jest nadmierny udział wysoko przetworzonej żywności, pozbawionej wielu cennych wartości odżywczych.
jeszcze raz o soli kuchennej
Ziemniak to popularne warzywo na naszych stołach , ale czy napewno wiemy wszystko o jego gotowaniu ?
wszyscy znamy i używamy soli , ale czy zawsze znamy wszystkie jej właściwości ?
Kuchnia armeńska (ormiańska) jest odzwierciedleniem surowego klimat kraju, gdzie zima trwa kilka miesięcy, a latem upały są rzadkością.
Jak rozmrażać rybę? Dlaczego trzeba rozmrażać w lodówce, a nie poza nią? Co ryba traci na skutek niewłaściwego/przyspieszonego rozmrażania?
Na co zwracać uwagę przy zakupie ryb i owoców morza?
Bardziej znana jako biotyna lub koenzym R.
.... czyli NNKT (niezbedne nienasycone kwasy tłuszczowe) - linolowy, linolenowy i arachidonowy.