Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Co można zrobić z jeżyn?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Co można zrobić z jeżyn?

Jeżyny można wykorzystać do zrobienia nalewki lub soku. W pierwszym wypadku wystarczy owoce zalać spirytusem, w drugim – przetrzeć je na sitku.

Co zrobić z żurawiny?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Co zrobić z żurawiny?

Żurawinę można przerobić na pyszny sok, wino lub nalewkę. Można z niej również zrobić konfitury i sosy – idealne do mięs podawanych na zimno lub ciepło.

Dlaczego warto jeść seler?
  • 1
VITA VITA | Szef Kuchni | Przepisów: 10, Artykułów: 25
Superprodukt

Dlaczego warto jeść seler?

Chcesz wyglądać jak modelka - nie zapominaj o selerze. Nie tylko korzeniowym, lecz także naciowym. Te aromatyczne warzywa mają wiele cennych składników, ale niewielką ilość kalorii.

Dlaczego warto jeść orzechy?
VITA VITA | Szef Kuchni | Przepisów: 10, Artykułów: 25
Superprodukt

Dlaczego warto jeść orzechy?

Są kaloryczne, mają dużo tłuszczu, a pomagają schudnąć! Ponadto poprawiają nastrój, dbają o serce, zapobiegają cukrzycy, a nawet skutecznie walczą z rakiem. Sprawdź, jak wielka moc kryje się w orzechach!

Dlaczego warto pić kawę?
  • 1
VITA VITA | Szef Kuchni | Przepisów: 10, Artykułów: 25
Superprodukt

Dlaczego warto pić kawę?

Pobudza albo uspokaja. Chroni wątrobę, przedłuża życie, przyspiesza przemianę materii. Poznaj jeszcze więcej powodów, by polubić kawę i dowiedz się, jak najlepiej ją parzyć.

Dlaczego warto jeść koper włoski?
VITA VITA | Szef Kuchni | Przepisów: 10, Artykułów: 25
Superprodukt

Dlaczego warto jeść koper włoski?

Niepostrzeżenie wkroczył do naszej kuchni i od razu podbił serca smakoszy. Jego kulinarne zalety idą w parze z właściwościami zdrowotnymi. Fenkuł jest bowiem doskonałym antidotum na wiele różnych dolegliwości. Poznaj go bliżej.

Jak zrobić kawę mrożoną z lodami?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić kawę mrożoną z lodami?

Do przygotowania domowej kawy mrożonej z dodatkiem lodów (najczęściej waniliowych) wykorzystuje się espresso lub kawę rozpuszczalną. Można ją zrobić na bazie schłodzonego mleka lub z użyciem wody.