

Dlaczego warto jeść buraki?
Obniża ciśnienie, reguluje trawienie, pomaga przy przeziębieniu i oczyszcza organizm. Nowy cudowny preparat? Nie. Tak działa najzwyklejszy czerwony burak. Dowiedz się, jak z popularnego warzywa zrobić lekarstwo.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Obniża ciśnienie, reguluje trawienie, pomaga przy przeziębieniu i oczyszcza organizm. Nowy cudowny preparat? Nie. Tak działa najzwyklejszy czerwony burak. Dowiedz się, jak z popularnego warzywa zrobić lekarstwo.
Polacy kupując produkty spożywcze najczęściej kierują się ceną i „datą ważności”. Czy potraficie prawidłowo interpretować informację o terminie, do którego należy żywność wykorzystać?
Domowe wędliny i kiełbasy cieszą się coraz większą popularnością. Nie są trudne w przygotowaniu, a dodatkowo dysponujemy wiedzą, z czego dokładnie się składają. Jeśli i Ty lubisz tworzyć domowe produkty mięsne, sprawdź, jak przygotować własną kaszankę!
Idealny zamiennik mięsa, znacznie od niego tańszy, a na pewno zdrowszy. Chroni serce, wzmacnia układ nerwowy, pomaga utrzyma cukier i cholesterol w ryzach, zapobiega też anemii. Sprawdź jaką moc kryją w sobie ziarenka soczewicy.
Jabłka znane pod nazwą papierówek doskonale nadają się do bezpośredniego spożycia, ale także do przyrządzania ciast, deserów i potraw wytrawnych. Znasz tę odmianę jabłek? Zobacz, co możesz zrobić z papierówek!
Choć drobne i niepozorne, porzeczki biją na głowę inne owoce. Zawierają bowiem mnóstwo cennych substancji odżywczych. Dzięki temu dbają o zdrowie skuteczniej niż cała armia suplementów.
Zielona kuzynka dyni to warzywo uniwersalne - lekkostrawne i niskokaloryczne. Cukinia jest dobra dla dzieci, dorosłych, a nawet seniorów z kłopotami trawiennymi. Jakie jeszcze kryje w sobie właściwości? Sprawdź!
Są jednymi z najpopularniejszych owoców morza. Krewetki jemy coraz chętniej, najczęściej smażąc je na maśle z dodatkiem czosnku. Zobacz, co jeszcze dobrego można z nich wyczarować!
Świeży bób króluje na straganach przez całe lato. Jedz go jak najwięcej, bo to bogate źródło białka, witamin i składników mineralnych. Wzmacnia serce i chroni przed wieloma chorobami. Jakie inne zalety towarzyszą jedzeniu bobu?
Ten nieco zapomniany owoc ma nie tylko fantastyczny smak, ale i niezwykłe właściwości zdrowotne. Poznaj 7 powodów, dla których warto go jeść!