Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Jak piec rybę w folii?
Jak piec rybę w folii? Jeśli zamierzasz upiec rybę w folii aluminiowej, pamiętaj, że ...
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Jak piec rybę w folii? Jeśli zamierzasz upiec rybę w folii aluminiowej, pamiętaj, że ...
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Ugotowanie perfekcyjnego jajka na miękko to nie lada sztuka! Zobacz, jak to zrobić!
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Słoneczna pogoda wpływa pozytywnie na nasze samopoczucie. Jednak bardzo ważne jest dostarczanie naszemu organizmowi odpowiedniej ilości wody.
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Moda na Slow Food przyszła do nas z zachodu, gdzie w porze lunchu ludzie spotykają się w restauracjach, bistrach i knajpkach, by razem spędzić czas przy wspólnym posiłku.
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Podczas smażenia ryb wrzuć do oleju kawałki surowego ziemniaka – pochłonie zapach ryby...
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Brukselka to jedno z najzdrowszych warzyw. Co zrobić, by pozbyć się jej gorzkiego smaku?
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Polacy coraz chętniej powracają do tradycyjnych metod parzenia kawy.
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Kuchnia bułgarska to pyszne dania pełne aromatycznego mięsa i warzyw
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844W letnie dni często nie mamy ochoty na ciężkostrawne potrawy, warto zastąpić je zdrowymi i lekkimi sałatkami na bazie makaronu.
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Nie smaż mięsa bezpośrednio po wyjęciu z lodówki, bo może się okazać, że na zewnątrz będzie wysuszone.