Na ratunek pieczeni
Podczas długotrwałego pieczenia wskutek wytapiania tłuszczu i parowania pieczeń może się wyraźnie zmniejszyć.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Podczas długotrwałego pieczenia wskutek wytapiania tłuszczu i parowania pieczeń może się wyraźnie zmniejszyć.
Najlepszy obiad na lato? Młode ziemniaki ze skwarkami i zsiadłym mlekiem! Ale jak ze świeżego mleka, zrobić zsiadłe?
Sery powinny być przechowywane w lodówce, najlepiej w oryginalnym opakowaniu bądź zawinięte w folię spożywczą lub aluminiową.
W dzisiejszych czasach żyjemy w ciągłym pośpiechu i zapominamy o śniadaniu. .
Sezon truskawkowy, choć krótki, jeszcze trwa. Zdecydowanie warto to wykorzystać! Co prawda, świeże truskawki dość krótko królują w naszych kuchniach. Na szczęście ich słodki smak można zamknąć w słoiczkach. Zachęcamy do przygotowania rewelacyjnych przetworów z truskawek!
Trudno wyobrazić sobie ważny, elegancki posiłek bez odpowiedniej oprawy.
Nareszcie lato! Niestety, letnie spotkania z przyjaciółmi przy grillu często psuje natrętne bzyczenie owadów.
Golonkę w piwie zna każdy. Nie każdy jednak wie, że piwo - ustawione w piekarniku...
Nie wyrzucaj przypalonego kurczaka – zrobisz z niego pyszny i wykwintny … pudding.
„Śniadanie zjedz królewskie, obiad książęcy, a kolację żebraczą” – tak radzi stare przysłowie...