100 kg tuńczyk w Polsce wzbudził sensację
Jedyna w Polsce publiczność drugiej edycji festiwalu Open Wine & Food Day miała okazję zobaczenia jak oprawia się 100 kilogramowego tuńczyka błękitnopłetwego.
Jedyna w Polsce publiczność drugiej edycji festiwalu Open Wine & Food Day miała okazję zobaczenia jak oprawia się 100 kilogramowego tuńczyka błękitnopłetwego.
Grupa japońskich naukowców ma dobre wiadomości dla piwoszy – substancje zawarte w chmielu pomagają zachować siłę mięśniom na starość! Wystarczy pić 83 litry dziennie...
Jedna z sieci sklepowych w Austrii postanowiła obrać banany za swoich klientów.
Futurystyczny pomysł wynalazców z Iranu, czyli gotuj i jedź.
Nie wychodząc z kuchni, możesz odbyć kulinarną podróż w odległe zakątki Chin, Tajlandii i Indonezji. Wystarczą tylko odpowiednie dodatki i przyprawy.
Na liście najdroższych serów znajdują się zarówno tradycyjne włoskie sery, jak i nietypowe - wyprodukowane z mleka łosia czy też osła.
Będziemy musieli oddawać telefony w restauracjach? Czyli kolacje bez rozmów, zdjęć i portali społecznościowych.
Przez 3 dni września każdy chętny mógł zjeść posiłek na specjalnej platformie restauracyjnej zawieszonej 50 metrów nad ziemią!
Podczas kryzysu w gospodarce szukamy zapomnienia w czekoladzie, ale niektórzy eksperci alarmują, że może jej wkrótce zabraknąć...
Od sushi za 6 tysięcy złotych poprzez bajgla posypanego złotem po frittatę z kawiorem – oto jedzenie dla milionerów!