Chcesz wiedzieć co słychać i co dobrego można skosztować w kulinarnym świecie? Informujemy o aktualnościach i najświeższych wiadomościach ze świata kulinariów.

Recenzujemy programy, książki kulinarne. Podpowiadamy po jakie nowości w sklepach, na bazarkach warto sięgnąć. Sprawdzamy gdzie dobrze karmią „na mieście” nie tylko w Warszawie, Gdańsku czy Poznaniu.

Przeprowadzamy wywiady z blogerami kulinarnymi, którzy serwują pyszne dania i dzielą się z nami swoimi przepisami.

Z naszą pomocą dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Najświeższe informacje kulinarne, ciekawostki, przepisy z Polski i ze świata tylko u nas!
Venti-tre - śródziemnomorska podróż pełna smaków
  • 1
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Restauracje Warszawa

Venti-tre - śródziemnomorska podróż pełna smaków

Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że każdy hotel posiada przestrzeń, w której można oddać się konsumpcji. Jednak nie każda restauracja zwraca szczególną uwagę – traktowana jest raczej jako miejsce przynależne do tego, w którym przyszło nam nocować. Inaczej jest w przypadku Venti-tre - o wizycie w tym miejscu chciałabym Wam opowiedzieć.

Weź belVitę na piknik!
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Artykuły spożywcze

Weź belVitę na piknik!

Ciepłe dni sprzyjają weekendowym wyprawom za miasto, leniuchowaniu w ogrodzie oraz wycieczkom rowerowym. Aby nie opuściła nas pozytywna energia oraz siła do działania, warto zadbać o dobre samopoczucie i zdrowe śniadanie - najważniejszy posiłek dnia.

Odkryj smaki europejskiej kuchni!
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Odkryj smaki europejskiej kuchni!

Croissant we Francji, paella w Hiszpanii, frytki w Belgii. Jakimi jeszcze smakami może zaskoczyć nas europejska kuchnia? Gdzie zjeść, czego spróbować w Europie? Sprawdźcie!

Wszystko gra... także w kuchni!
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wiadomości

Wszystko gra... także w kuchni!

Już 6 maja na ekrany kin wchodzi długo wyczekiwana produkcja w reżyserii Agnieszki Glińskiej - musical "Wszystko gra". Znakomita obsada, choreografia przygotowana przez Agustina Egurrolę, zdjęcia Pawła Edelmana oraz największe polskie przeboje to gwarancja znakomitej zabawy!

Bloger Tygodnia - My Sweet World
  • 3
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - My Sweet World

Dziś w cyklu Bloger Tygodnia naszym gościem jest Daria Dzida - autorka bloga My Sweet World, na którym dzieli się rewelacyjnymi przepisami, przedstawiając je na przepięknych fotografiach. Zobaczcie, w jak wspaniały sposób można dzielić się z innymi swoją pasją. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!

Gotuj razem z mistrzem Robertem Sową!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Gotujmy.pl poleca

Gotuj razem z mistrzem Robertem Sową!

Znany mistrz kulinarny Robert Sowa dzieli się swoimi przepisami na smaczne dania. W książce „Krok po kroku z Robertem Sową” odkryjemy 120 autorskich i sprawdzonych przepisów na przystawki, zupy, dania rybne i mięsne oraz ciasta i desery, a także wegetariańskie sałatki. Dzięki książce każdy może uczyć się sztuki kulinarnej od mistrza – zarówno zawodowi kucharze, jak i kulinarni amatorzy.

Urządzamy kuchnie. Otwarta czy zamknięta?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wyposażenie i AGD

Urządzamy kuchnie. Otwarta czy zamknięta?

Kuchnia to serce każdego domu, ponieważ spędzamy w niej bardzo dużo czasu. Urządzając ją zadbajmy, aby była nie tylko funkcjonalna, ale też stylowa. Pamiętajmy również o dopasowaniu kuchni do naszej osobowości, decydując się na połączenie jej z salonem lub zupełnie oddzielając ją od pozostałych pomieszczeń.

5. Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wydarzenia

5. Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia

Żywność tradycyjna, regionalna i ekologiczna oraz naturalne kosmetyki, ekologiczne środki czystości - z tymi produktami będzie można zapoznać się na jubileuszowej 5. Edycji Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia, które odbędą się w dniach 22-24 kwietnia br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie.

Drobiowe mięso pakowane - dlaczego warto je kupować?
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wiadomości

Drobiowe mięso pakowane - dlaczego warto je kupować?

Faszerowane roladki, potrawka lub pożywny gulasz to dania, które możemy przyrządzić z mięsa drobiowego. Drób jest smaczny, łatwy do przygotowania i zdrowy. Polacy najczęściej kupują mięso w małych sklepikach lub bazarkach - niewielu z nas sięga po mięso pakowane. Boimy się, że może być nieświeże lub źle przechowywane. Jakie są zatem zalety pakowanego drobiu i dlaczego warto go kupować? Sprawdźcie!