Chcesz wiedzieć co słychać i co dobrego można skosztować w kulinarnym świecie? Informujemy o aktualnościach i najświeższych wiadomościach ze świata kulinariów.

Recenzujemy programy, książki kulinarne. Podpowiadamy po jakie nowości w sklepach, na bazarkach warto sięgnąć. Sprawdzamy gdzie dobrze karmią „na mieście” nie tylko w Warszawie, Gdańsku czy Poznaniu.

Przeprowadzamy wywiady z blogerami kulinarnymi, którzy serwują pyszne dania i dzielą się z nami swoimi przepisami.

Z naszą pomocą dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Najświeższe informacje kulinarne, ciekawostki, przepisy z Polski i ze świata tylko u nas!
Medimurje Chorwacja - wino i odpoczynek
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Aktualności Gotujmy

Medimurje Chorwacja - wino i odpoczynek

Wino i wakacje to idealne połączenie. Na urlop warto wybrać się do Chorwacji, w której tradycja wytwarzania wina jest bardzo stara. W malowniczym regionie Medimurje nie tylko będzie mogli napić się dobrego wina, ale również wspaniale wypocząć.

Bloger Tygodnia - Wszędobylskie
  • 2
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Wszędobylskie

Dziś w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Katarzynę Kusior i Urszulę Osadzińską, czyli tytułowe panie Wszędobylskie. Swoimi przepisami udowadniają, że "domowe" wcale nie oznacza nudne i przewidywalne. Przeczytajcie!

Bloger Tygodnia - Moja pasja smaku
  • 2
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Moja pasja smaku

Wraz z nadejściem Nowego Roku, rozpoczynamy kolejną edycję cyklu Bloger Tygodnia! Na pierwszy ogień idzie blog Moja Pasja Smaku, a dokładnie jego autorka - Paulina Urbańczyk. Zobaczcie, jak poradziła sobie z naszymi pytaniami - zachęcamy do przeczytania wywiadu!

Słodka Wielkanoc z Colianem
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Słodycze

Słodka Wielkanoc z Colianem

Wyśmienite czekolady, praliny, czekoladki, galaretki oraz wyroby skierowane do najmłodszych konsumentów - taką ofertę słodyczy przygotowała firma Colian z okazji Świąt Wielkanocnych. Każdy znajdzie "coś słodkiego" dla siebie.

Odkryj smaki streetfood w Warszawie
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Restauracje Warszawa

Odkryj smaki streetfood w Warszawie

Kulinarne inspiracje ulicznymi smakami Szanghaju czy Nowego Jorku nie muszą kojarzyć się wyłącznie z fast-foodową budką. Streetfood to nie tylko hamburger czy hot-dog udowadnia nam to restauracja MOMU.gastrobar na placu Teatralnym w Warszawie.

Kamut - najstarsza pszenica świata
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Kamut - najstarsza pszenica świata

Kamut to antyczne zboże, które jest krewniakiem powszechnie znanej pszenicy. Sprawdźcie, jak możecie wykorzystać je w swoich potrawach i dlaczego warto, by zagościło na dobre w waszej kuchni!

Słodkie prezenty na Dzień Babci i Dziadka oraz Walentynki
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Słodycze

Słodkie prezenty na Dzień Babci i Dziadka oraz Walentynki

Dzień Babci, Dzień Dziadka oraz Dzień Świętego Walentego to dni szczególnie sprzyjające okazywaniu uczuć najbliższym osobom. Naszych bliskich z pewnością ucieszą słodkie upominki, przygotowane specjalnie na te okazje przez marki Goplana, Solidarność, Mella i Akuku!

Bloger Tygodnia - Fabryka Kulinarnych Inspiracji
  • 4
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Fabryka Kulinarnych Inspiracji

Dziś w cyklu Bloger Tygodnia rozmawiamy z Łucją Serafin, autorką bloga Fabryka Kulinarnych Inspiracji. Chociaż słowo "fabryka" może kojarzyć się z wytwarzaniem czegoś w dużych ilościach i na szeroką skalę, w jej kulinarnej fabryce powstają same perełki. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!