Chcesz wiedzieć co słychać i co dobrego można skosztować w kulinarnym świecie? Informujemy o aktualnościach i najświeższych wiadomościach ze świata kulinariów.

Recenzujemy programy, książki kulinarne. Podpowiadamy po jakie nowości w sklepach, na bazarkach warto sięgnąć. Sprawdzamy gdzie dobrze karmią „na mieście” nie tylko w Warszawie, Gdańsku czy Poznaniu.

Przeprowadzamy wywiady z blogerami kulinarnymi, którzy serwują pyszne dania i dzielą się z nami swoimi przepisami.

Z naszą pomocą dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Najświeższe informacje kulinarne, ciekawostki, przepisy z Polski i ze świata tylko u nas!
Aromatyczny relaks przy filiżance herbaty Lipton
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Napoje i trunki

Aromatyczny relaks przy filiżance herbaty Lipton

Herbata jest jednym z ulubionych napojów Polaków. Chwile, którym towarzyszy filiżanka aromatycznego naparu są niczym wyjątkowy rytuał, który kojarzy się z miłym odprężeniem, sposobem na zrelaksowanie ciała, zmysłów oraz poprawę nastroju. Teraz te chwile mogą być jeszcze lepsze, dzięki nowym aromatyzowanym herbatom Lipton.

Olej kokosowy i jego niesamowite właściwości
  • 4
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Smaczki

Olej kokosowy i jego niesamowite właściwości

Choć kokosy znane są wszystkim, niewiele osób wie, że istnieje taki specyfik jak olej kokosowy. Dowiedzcie się, „z czym to się je”, jak się go wytwarza, czy warto z niego korzystać (i w jaki sposób). Właściwości tego produktu z pewnością was zaskoczą!

20 grudnia - Dzień Ryby
  • 1
Magdalena88 Magdalena88 | Mistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 40
Wydarzenia

20 grudnia - Dzień Ryby

Ryby są bogatym źródłem wysokowartościowego białka i witamin. Głównymi składnikami odżywczymi ryb są woda, tłuszcz i białko. W Polsce od 2003 roku ryby mają swoje święto 20 grudnia.

Bloger Tygodnia - W zielonej kuchni
  • 2
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - W zielonej kuchni

Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia na nasze pytania odpowiada Angelika Knop, autorka bloga "W zielonej kuchni". Aktywność i świadome, zdrowe odżywianie to jej drugie imię. Czy w jej życiu jest miejsce na jakieś słabostki? Przeczytajcie!

Bloger Tygodnia - Słodka Babeczka KS
  • 3
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Słodka Babeczka KS

Dziś w cyklu Bloger Tygodnia rozmawiamy z Kasią Sycik, autorką bloga Słodka Babeczka KS. Przeczytajcie wywiad i dowiedzcie się, co wspólnego z przepisami, które umieszcza na blogu... mają sny?

"Mądre, Piękne i Gotują" - kulinarna akcja charytatywna
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wydarzenia

"Mądre, Piękne i Gotują" - kulinarna akcja charytatywna

Startuje akcja charytatywna „Mądre, piękne i gotują”. W ramach projektu sześć znanych szefowych kuchni wyda specjalną kolację. Powstał też wyjątkowy kalendarz z przepisami i portretami autorek dań. Wpływy z akcji organizowanej przez kobiety zostaną przeznaczone na wsparcie innych kobiet - osieroconej rodziny restauratora.

Nowe krajanki WINIARY idealne do zup
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Dania gotowe

Nowe krajanki WINIARY idealne do zup

Zupa to idealny pomysł na obiad. Jesienią i zimą jemy te sycące i rozgrzewające a latem orzeźwiające. A gdyby można było ugotować pyszną zupę z kawałkami warzyw bez konieczności obierania i ścierania ogórków czy buraków? Teraz takie rozwiązanie jest w zasięgu ręki! Marka WINIARY prezentuje nowy produkt – Krajanki WINIARY!

Święta z czekoladkami Mieszko
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Słodycze

Święta z czekoladkami Mieszko

Słodycze to nieodłączny element Świąt Bożego Narodzenia. Marka Mieszko przygotowała wyjątkową i szczególną ofertę bożonarodzeniową.