

Szczęśliwe garnki Beaty Pawlikowskiej
Znakomita propozycja wydawnicza nie tylko dla fanów Beaty Pawlikowskiej! Nowa kolekcja to ponad dwieście przepisów na szybkie w przygotowaniu i zdrowe dania, spośród których każdy znajdzie coś dla siebie!
Znakomita propozycja wydawnicza nie tylko dla fanów Beaty Pawlikowskiej! Nowa kolekcja to ponad dwieście przepisów na szybkie w przygotowaniu i zdrowe dania, spośród których każdy znajdzie coś dla siebie!
To idealna propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie smak potraw, czas poświęcony na ich przygotowywanie, a także koszty jakie trzeba ponieść by cieszyć się ich smakiem. Jednym słowem - sprytna kuchnia!
Polska jest jednym z największych producentów gęsi w Europie. Na polskich stołach i w restauracja gęsinach pojawia się tradycyjnie 11 listopada na imieniny św. Marcina. Jak mówi stare przysłowie "Na świętego Marcina dobra gęsina"!
Dziś w cyklu Bloger Tygodnia przepytujemy Martę Babaczyk, autorkę bloga Kuchnia Marty. Zobaczcie, co może się zdarzyć, kiedy osoba nie wykazująca zainteresowania kulinariami odkrywa w sobie pasję do gotowania! Zachęcamy do przeczytania wywiadu!
Jesienią więcej czasu spędzamy w kuchni. Chłodne popułdnia i wieczory sprzyjają wspólnemu spożywaniu posiłków i odkrywaniu nowych smaków. Przyjmijcie zaproszenie na kulinarną ucztę od firmy Cedrob i odkryjcie niezwykle aromatyczne smaki jesieni.
W dniu Świętego Marcina obchodzonego 11 listopada w wielu domach zagości gęsina. Nasz kraj jest jednym z największych producentów tego mięsa w Europie. Tradycja hodowli gęsi sięga XVII wieku. Warto na nowo odkryć to mięso w ciekawych połączeniach kulinarnych, jak chociażby ze słodką śliwką kalifornijską.
Rogale świętomarcińskie są tradycyjnym dla Poznania i Wielkopolski wypiekiem z ciasta półfrancuskiego z białym makiem i bakaliami, przygotowywanym 11 listopada z okazji dnia św. Marcina. W tym dniu rzemieślnicy zrzeszeni w Cechu Cukierników i Piekarzy w Poznaniu sprzedają kilkaset ton tego wyrobu!
Z przyjemnością informujemy, że katalog nagród Gotujmy z Nagrodami rozszerzył swoją ofertę o nowe pozycje! Zobaczcie, co dla Was przygotowaliśmy, zbierajcie wirtuale i wymieniajcie je na wybrane przez siebie nagrody!
Śniadanie to najważniejszy posiłek, który dostarcza nam energii na cały dzień. 8 listopada obchodzimy Dzień Zdrowego Śniadania w ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
Dziś w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Brenię Maślankę, autorkę bloga Kuchnia Breni. No właśnie, jaka jest ta kuchnia? Co dobrego można w niej znaleźć? W jakich okolicznościach powstała? Co inspiruje Brenię? Odpowiedzi szukajcie w naszym wywiadzie. Zachęcamy do przeczytania!