Chcesz wiedzieć co słychać i co dobrego można skosztować w kulinarnym świecie? Informujemy o aktualnościach i najświeższych wiadomościach ze świata kulinariów.

Recenzujemy programy, książki kulinarne. Podpowiadamy po jakie nowości w sklepach, na bazarkach warto sięgnąć. Sprawdzamy gdzie dobrze karmią „na mieście” nie tylko w Warszawie, Gdańsku czy Poznaniu.

Przeprowadzamy wywiady z blogerami kulinarnymi, którzy serwują pyszne dania i dzielą się z nami swoimi przepisami.

Z naszą pomocą dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Najświeższe informacje kulinarne, ciekawostki, przepisy z Polski i ze świata tylko u nas!
Wiosenna sałatka ziemniaczana
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Gwiazda w kuchni

Wiosenna sałatka ziemniaczana

Popularny szef kuchni Robert Sowa poleca swój przepis na wiosenną sałatkę ziemniaczaną z szynką i sosem ziołowym. Zobacz czym Robert Sowa zaskakuje swoich gości!

Zupa cebulowa z serem gruyere
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Gwiazda w kuchni

Zupa cebulowa z serem gruyere

W ostatnich dniach pogoda nas nie rozpieszcza – warto się rozgrzać pyszną i aromatyczną zupą cebulową z serem i tymiankiem. Przepis autorstwa szefa kuchni Konrada Birka.

Ciasto Shrek
  • 2
zozolek zozolek | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 35, Artykułów: 244
Słodkie piątki

Ciasto Shrek


Zapraszam na smaczne, proste i delikatne ciasto na zimno w wiosennym kolorze. W cyklu słodkie piątki przygotowałam dla Was film, na którym zobaczycie jak krok po kroku robię ciasto potocznie zwane Shrek z ciekawym, chrupiącym spodem.