Chcesz wiedzieć co słychać i co dobrego można skosztować w kulinarnym świecie? Informujemy o aktualnościach i najświeższych wiadomościach ze świata kulinariów.

Recenzujemy programy, książki kulinarne. Podpowiadamy po jakie nowości w sklepach, na bazarkach warto sięgnąć. Sprawdzamy gdzie dobrze karmią „na mieście” nie tylko w Warszawie, Gdańsku czy Poznaniu.

Przeprowadzamy wywiady z blogerami kulinarnymi, którzy serwują pyszne dania i dzielą się z nami swoimi przepisami.

Z naszą pomocą dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Najświeższe informacje kulinarne, ciekawostki, przepisy z Polski i ze świata tylko u nas!
Warsztaty - dekoracje wielkanocne DIY
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Aktualności Gotujmy

Warsztaty - dekoracje wielkanocne DIY

Przekonaj się, ile radości daje własnoręcznie tworzenie różnorakich ozdób od podstaw! Pod czujnym okiem Hani Kozłowskiej dowiesz się, jak w wyjątkowy sposób ozdobić jajka (także metodą decoupage!), przygotujesz również wyjątkowe doniczki do ziół.

Rihanna w sklepie spożywczym
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Rihanna w sklepie spożywczym

Co Rihanna może robić w osiedlowym spożywczaku? Jak to co! To co zwykle – świetnie wyglądać i udowadniać, że prezentuje się doskonale w każdym otoczeniu.

Bloger Tygodnia - Cakes & Coffee
Magdalenaa Magdalenaa | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 59
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Cakes & Coffee

Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Joannę Lewicką autorkę bloga Cakes & Coffee. Smak szarlotki to według niej wyznacznik jakości każdej kawiarni. Naleśnikami, omletami i słodkimi placuszkami można skraść jej serce. Poznajcie posiadaczkę tytułu Chefa KUKBUK’a!

Gwiazdki Michelin w polskich restauracjach bez zmian
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wiadomości

Gwiazdki Michelin w polskich restauracjach bez zmian

Wyczekiwany jak co roku przewodnik Michelin miał swoją premierę w poniedziałkowy wieczór, gdzie odbyła się jego oficjalna prezentacja. Dwóm polskim restauracjom udało się utrzymać gwiazdki – Atelier Amaro i Senses. Jest to jedno z najważniejszych wyróżnień, które stanowi o prestiżu i znakomitym jedzeniu serwowanym w lokalu.

Andrzej Polan – pedagog w kuchni
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Andrzej Polan – pedagog w kuchni

Gotować uczył się sam. Z wykształcenia jest pedagogiem, z zamiłowania kucharzem. Szanuje polską kuchnię i lubi prostotę na talerzu. Przed Wami Andrzej Polan.

Inspirujące dodatki z ziemniaków
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Dodatki

Inspirujące dodatki z ziemniaków

Ziemniaki to warzywa uwielbiane przez Polaków. Gotowane, pieczone, smażone – mają wiele postaci. Można z nich także przygotować wyjątkowe dodatki do obiadu – sprężyste kluski śląskie, kształtne kopytka i apetyczne pyzy są uwielbiane przez dorosłych i dzieci. Jak je podać w nietypowy sposób?

Wiosenne nowości od Almette
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Dodatki

Wiosenne nowości od Almette

Nowalijki to pierwszy zwiastun wiosny w kuchni. Chrupiące i świeże warzywa sprawiają, że na naszym talerzu zaczynają pojawiać się kolorowe dania. Dlatego dla fanów świeżych warzyw Hochland stworzyło dwa wyjątkowe smaki serków: ze szpinakiem i czosnkiem oraz z rzodkiewkami.