Chcesz wiedzieć co słychać i co dobrego można skosztować w kulinarnym świecie? Informujemy o aktualnościach i najświeższych wiadomościach ze świata kulinariów.

Recenzujemy programy, książki kulinarne. Podpowiadamy po jakie nowości w sklepach, na bazarkach warto sięgnąć. Sprawdzamy gdzie dobrze karmią „na mieście” nie tylko w Warszawie, Gdańsku czy Poznaniu.

Przeprowadzamy wywiady z blogerami kulinarnymi, którzy serwują pyszne dania i dzielą się z nami swoimi przepisami.

Z naszą pomocą dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Najświeższe informacje kulinarne, ciekawostki, przepisy z Polski i ze świata tylko u nas!
Bloger Tygodnia - Trawka Cytrynowa
  • 5
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Trawka Cytrynowa

Dziś w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Małgosię i Adama Zabokrzyckich. Dowiedzcie się, czy na pewno w kuchni jest miejsce dla dwóch (gotujących) osób a także, czy gotowanie w parze może rodzić jakieś kulinarne konflikty? Zachęcamy do przeczytania wywiadu!

Jak powstają gotowe przyprawy i fixy Knorr?
  • 2
Magdalena88 Magdalena88 | Mistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 40
Aktualności Gotujmy

Jak powstają gotowe przyprawy i fixy Knorr?

Zastanawialiście się kiedyś jak powstają produkty suche do gotowania, skąd pochodzą surowce oraz co kryje w swoim wnętrzu torebka z takim produktem? Piotr Murawski, szef kuchni Knorr odpowiada na wszystkie pytania dotyczące produktów kulinarnych w torebce. Od dziś będziecie po nie sięgać wiedząc już, co kryją w środku.

Restauracja LIF - Life Is Food
  • 2
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Wiadomości

Restauracja LIF - Life Is Food

Miejsca pozwalające wyciszyć się, odetchnąć choć na chwilę od miejskiego zgiełku cieszą się coraz większą popularnością. Jednym z takich miejsc jest LIF - restauracja położona w doskonałym punkcie komunikacyjnym, w której nie tylko można poczuć się komfortowo i odpocząć, ale przede wszystkim - dobrze zjeść!

Bloger Tygodnia - Zucchini Blues
  • 3
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Zucchini Blues

Dziś w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Jagodę Paździor-Sabę, autorkę bloga Zucchini Blues. Zobaczcie, czy istnieją produkty kulinarne, które trudno jest sfotografować a także dowiedzcie się, od czego warto zacząć przygodę z fotografią kulinarną. Gorąco zachęcamy do przeczytania wywiadu!

French Touch. Odkryj francuską kuchnię z Michelem Moran
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449
Wydarzenia

French Touch. Odkryj francuską kuchnię z Michelem Moran

W całej Polsce trwa inicjatywa ambasady Francji pod nazwą French Touch. 3 października klientów Galerii Mokotów w Warszawie w kulinarną podróż do Francji zabierze szef Michel Moran. Każdy będzie mógł wziąć udział w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez mistrza.