

Bloger Tygodnia - Kulinarna Maniusia
Przeczytaj wywiad z Marzeną, która prowadzi bloga Kulinarna Maniusia. Dowiedz się, dlaczego blogowanie jest dla Niej ważne i skąd czerpie inspiracje.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Przeczytaj wywiad z Marzeną, która prowadzi bloga Kulinarna Maniusia. Dowiedz się, dlaczego blogowanie jest dla Niej ważne i skąd czerpie inspiracje.
Czy wiesz, że odżywczy koktajl może stanowić pełnowartościowy posiłek? Zobacz, jak miksować składniki, aby wydobyć ich odżywczą moc! Oto 4 niezwykłe koktajle: oczyszczający, energetyzujący, witalny i młodości.
Sos beszamelowy czyli popularny beszamel to niezastąpiony dodatek do zapiekanek obiadowych. Beszamel robi się z masła, mąki, mleka i gałki muszkatołowej. Zrób sos beszamelowy z naszego przepisu!
Mini kiwi swoją nazwę zawdzięcza podobieństwu do kiwi - te małe owoce można jeść bez obierania, bo w przeciwieństwie do zwykłego kiwi ich skórka nie posiada meszku. Mini kiwi ma zielony kolor i jest niezwykle soczyste! Zobacz, gdzie je kupisz i za jaką cenę!
Jak zrobić wino z winogron w domowych warunkach? Czy do przygotowania wina konieczne jest posiadanie drożdży winiarskich? Zobacz, jakie akcesoria musisz kupić, kiedy robisz wino po raz pierwszy. Oto poradnik jak krok po kroku zrobić wino!
Grzybowy sos najlepiej komponuje się z dziczyzną i każdym innym rodzajem mięsa. Chętnie serwujemy go z pyzami ziemniaczanymi a także z naleśnikami. W tej roli spróbuj także sosu kurkowego. Oto jak zrobić pyszny sos kurkowy krok po kroku.
Dżem z pigwy to doskonały dodatek, który ubogaca smak herbaty. Zobacz, jak zrobić konfiturę z pigwy - oto gotowy przepis. Przygotuj: 2 kg pigwy, 1 kg cukru, 1,5 szklanki wody i sok z 1 cytryny.
Podczas jedzenia świeżych fig możesz odczuwać charakterystyczne mrowienie. Dowiedz się, co jest jego przyczyną i czy w związku z tym figi trzeba obierać przed jedzeniem.
Czy suszone figi to przekąska jakich wiele, czy może prawdziwa kopalnia witamin? Zobacz czy możesz jeść suszone figi na diecie i ile mają kalorii!
Zobacz, jak wysuszyć grzyby w piekarniku, nad piecem albo w suszarce do grzybów. Suszenie grzybów to naprawdę prosta sprawa, trzeba tylko wiedzieć, które grzyby warto pokroić w plastry, a które suszyć w całości. Zobacz, jak suszyć grzyby leśne!