

Dlaczego warto jeść grzyby?
Grzyby to polska specjalność. Lubimy je zbierać i jeść. Dawniej uważano, że nie mają one cennych składników odżywczych ale to nieprawda.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Grzyby to polska specjalność. Lubimy je zbierać i jeść. Dawniej uważano, że nie mają one cennych składników odżywczych ale to nieprawda.
W ogrodach i na straganach łatwo już o doskonałe ogórki. Kiszenie to idealny sposób ich przygotowania - podpowiadamy, jak zamknąć lato z warzywami (i cytrynami!) w słoiku!
W prosty sposób możemy zakonserwować i nabłyszczyć owoce na ciastach i deserach.
Fermentacja alkoholowa to najważniejsza część procesu produkcji wina. Od tego, jak ją przeprowadzimy zależy jakość i smak naszego trunku.
Nieposklejany makaron to od dziś najłatwiejsza rzecz!
Zobacz film jak zrobić krok po kroku tort śmietanowy z owocami oraz domową bezą.
W dniach 19 – 21 lipca w Warszawie po raz pierwszy odbędą się Targi Książki Kulinarnej. W jednym miejscu zbiorą się wydawcy książek dotyczących jedzenia i gotowania.
Katia Roman-Trzaska ze szkoły gotowania Little Chef tłumaczy trzylatkom, jak upiec tartę, a rodziców przekonuje, że warto gotować z maluchami.
Dzisiejszą bohaterką cyklu Bloger Tygodnia jest Iwona Cieplik, autorka bloga Izioni pyszne smaki pod adresem izioni-smaki.blogspot.com
Mimo iż szczypiorek można mrozić, w kuchni wykorzystujemy przede wszystkim świeży. Jak więc prawidłowo go przechowywać, żeby nie zwiędł?