Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Grzegorz Łapanowski na widelcu
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Grzegorz Łapanowski na widelcu

W kuchni jest zwolennikiem prostoty i korzystania z lokalnych produktów. Lubi tradycję, ale chętnie eksperymentuje i próbuje nowych smaków. Jest autorem projektu „Szkoła na widelcu”.

Jak zrobić zupę ogórkową?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić zupę ogórkową?

Zupę ogórkową przygotujemy na wywarze mięsnym lub warzywnym z dodatkiem kiszonych ogórków. Oto przepis na zupę ogórkową na żeberkach wieprzowych - esencjonalną, smaczną i dobrze doprawioną. Wypróbuj!

Jak zrobić parówki w cieście?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić parówki w cieście?

Parówki w cieście to prosta przekąska. Wystarczy owinąć je ciastem francuskim i zapiec w piekarniku. Aby urozmaicić ich smak, można dodać do nich sos pomidorowy, warzywa lub ser.

Jak stosować miód rzepakowy?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak stosować miód rzepakowy?

Miód rzepakowy przyjmowany 2-3 razy dziennie pozwala usprawnić pracę serca i układu krwionośnego. Warto go jeść bez dodatków lub wykorzystać w zielonych koktajlach.

Jak jeść kumkwat?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak jeść kumkwat?

Kumkwat można jeść na surowo, razem ze skórką. Można go również dodać do deserów, sałatek i koktajli, jak również zrobić z niego dżem lub marmoladę.

Jak przygotować omlet z warzywami?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak przygotować omlet z warzywami?

Omlet z warzywami powstaje na dwa sposoby. Można warzywa wykorzystać jako farsz do gotowego omletu lub dodać do masy jajecznej i usmażyć wszystko na jednej patelni.