

Jak zrobić dobre leczo?
W składzie dobrego leczo powinny znajdować się: papryka, pomidory, cebula oraz kiełbasa. Klasyczne węgierskie leczo zakłada podsmażenie warzyw na smalcu.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
W składzie dobrego leczo powinny znajdować się: papryka, pomidory, cebula oraz kiełbasa. Klasyczne węgierskie leczo zakłada podsmażenie warzyw na smalcu.
Słonina, cebula, czosnek, jabłko i przyprawy- tylko tyle trzeba do zrobienia smalcu. Z kromką chleba smakuje wspaniale.
Ogórki konserwowe przygotowujemy z wyszorowanych ogórków, które wkładamy do słoików, uzupełniamy odpowiednimi przyprawami oraz słodko- kwaśną zalewą.
Ozdoby na tort robi się z pokrojonych owoców, mas plastycznych, karmelu lub roztopionej czekolady. W zależności od wybranego materiału, można stworzyć napisy, wzory lub figurki.
Placki ziemniaczane przygotowuje się z mąki pszennej niższego typu. W wersji bezglutenowej można wykorzystać mąkę kukurydzianą.
Brokuły to jedne z mniej kalorycznych warzyw. W surowym można znaleźć jedynie 27 kcal w 100 g produktu.
Wydaje Ci się, że zdrowo się odżywiasz? Masz rację – tylko Ci się wydaje. Jest kilka nawyków żywieniowych, których trudno się wyzbyć. Wszyscy je praktykujemy albo wykonujemy odruchowo kompletnie nie zwracając na nie uwagi. Niestety wiele z nich sprawia, że jedzenie traci swoje właściwości odżywcze.
To nie jest artykuł tylko dla wagowych fanatyków liczących każdą najmniejszą kalorię. Zainteresuje się nim każdy, kto sięgając po fast food choć przez chwilę zastanawia się jak bardzo sobie szkodzi i ile w zamian mógłby zjeść pełnowartościowych produktów.
Pierogi przygotowuje się z delikatnego ciasta na bazie mąki i wody z wytrawnym lub słodkim farszem. Po ugotowaniu możemy je usmażyć lub zapiec.
Ciasto na kopytka z serem robi się z mąki pszennej, ziemniaczanej, ziemniaków, twarogu, jaj, soli i oleju. Kopytka wrzuca się na gotującą osoloną wodę.