Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak przyrządzić szparagi chmielowe?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Warzywa

Jak przyrządzić szparagi chmielowe?

Gotowane, pieczone lub smażone z jajkiem. Młode pędy chmielu przygotowuje się równie szybko co zielone szparagi. A ich smak bez wątpienia wart jest wypróbowania!

Aromatyczna mięta
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Aromatyczna mięta

Świeża mięta to doskonały pomysł na orzeźwiający dodatek do napojów, deserów oraz dań głównych. Najpopularniejszą odmianą tej rośliny jest mięta pieprzowa. Istnieje też wiele innych jej rodzajów - czym się charakteryzują i jak wykorzystać je w kuchni? Zobaczcie poniżej!

Jak długo smażyć kurki?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak długo smażyć kurki?

Kurki smażymy około 10 -15 minut, ważne, by wrzucić je na dobrze rozgrzaną patelnię. Długie smażenie sprawia, że grzyby rozpadają się, wyglądają nieapetycznie, a przy tym mogą tracić część smaku.

Jak zrobić danie jednogarnkowe?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić danie jednogarnkowe?

Zastanawiasz się, jak przygotować zupę gulaszową, leczo lub bigos? Wszystkie te dania charakteryzuje jedno. Wszystkie składniki umieszcza się w jednym garnku i gotuje do momentu uzyskania gotowej potrawy. Tak, to takie proste!

Co przygotować z aronii?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Co przygotować z aronii?

Dżem, sok, wino lub nalewka z aronii. To tylko przykład tego, w jaki sposób wykorzystać te owoce w swojej kuchni. Większość z tych przepisów można przygotować w mniej niż godzinę!