

Zobacz jak zrobić gazpacho krok po kroku!
Gazpacho to tradycyjny hiszpański chłodnik z pomidorów. Zobacz, jak w kilku krokach zrobić gazpacho!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Gazpacho to tradycyjny hiszpański chłodnik z pomidorów. Zobacz, jak w kilku krokach zrobić gazpacho!
Gotowane, pieczone lub smażone z jajkiem. Młode pędy chmielu przygotowuje się równie szybko co zielone szparagi. A ich smak bez wątpienia wart jest wypróbowania!
Kasztany jadalne to przekąska oryginalna w smaku. Najlepiej smakują pieczone, prażone lub gotowane. Z mąki kasztanowej przygotujesz wiele słodkości oraz pieczywo, a zupa kasztanowa rozgrzeje Cię w zimne jesienne dni.
Świeża mięta to doskonały pomysł na orzeźwiający dodatek do napojów, deserów oraz dań głównych. Najpopularniejszą odmianą tej rośliny jest mięta pieprzowa. Istnieje też wiele innych jej rodzajów - czym się charakteryzują i jak wykorzystać je w kuchni? Zobaczcie poniżej!
Ogórki małosolne uzyskuje się poprzez małe stężenie soli w zalewie. Z reguły jest to około 1 łyżki stołowej.
Osoby chore na cukrzyce mogą jeść owoce o niskim indeksie glikemicznym.
Kurki smażymy około 10 -15 minut, ważne, by wrzucić je na dobrze rozgrzaną patelnię. Długie smażenie sprawia, że grzyby rozpadają się, wyglądają nieapetycznie, a przy tym mogą tracić część smaku.
Zastanawiasz się, jak przygotować zupę gulaszową, leczo lub bigos? Wszystkie te dania charakteryzuje jedno. Wszystkie składniki umieszcza się w jednym garnku i gotuje do momentu uzyskania gotowej potrawy. Tak, to takie proste!
Dżem, sok, wino lub nalewka z aronii. To tylko przykład tego, w jaki sposób wykorzystać te owoce w swojej kuchni. Większość z tych przepisów można przygotować w mniej niż godzinę!
Aronia to jeden z superfoods, z którego przyrządzimy pyszne ciasta, napoje czy sosy.