Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Przetwory z jarzębiny
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Przetwory z jarzębiny

Konfitury, dżemy, galaretki i trunki -przetwory z jarzębiny nie są zbyt popularne wśród naszych spiżarnianych zapasów. Wielu z nas uważa bowiem, że ciemnopomarańczowe owoce jarzębiny w ogóle nie nadają się do jedzenia. Obalamy ten mit, sprawdźcie poniżej co przygotować z tych darów natury!

Zielone warzywa - które pomogą w schudnięciu?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Zielone warzywa - które pomogą w schudnięciu?

Dojrzewające w słońcu warzywa dostarczają niewielu kalorii, zawierają przy tym mnóstwo witamin, minerałów i błonnika. Chcecie schudnąć, ale nie wiecie po które sięgać? Poniżej przedstawiamy listę warzyw, dzięki którym łatwiej zrzucić zbędne kilogramy. Zobaczcie!

Jak gotować kukurydzę?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak gotować kukurydzę?

Gotowanie kukurydzy zwykle wiązało się z wielogodzinnym staniem przy kuchence. Jest to jednak danie, które można przygotować w 15 minut. Wystarczy nieco wody i cukru, by cieszyć się miękką kukurydzą!

Jak zrobić budyń z chia?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić budyń z chia?

Szukasz dietetycznego deseru dla całej rodziny? Koniecznie wypróbuj budyniu z chia. Zrobiony z szałwii argentyńskiej i mleka roślinnego stanowi dobre rozwiązanie dla tych, którzy unikają laktozy i glutenu.

Jak zrobić żelki?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić żelki?

Żelki są jednymi z ulubionych słodyczy - zarówno dzieci, jak i dorosłych! Robiąc je samodzielnie w domu możecie być pewni ich wartości odżywczych i oryginalnego smaku. Zobaczcie, jak je przygotować!

Jak zrobić wino z jeżyn?
  • 5
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić wino z jeżyn?

Mimo że produkcja domowego wina jest dość pracochłonna, nie powinna być ona żadnym kłopotem nawet dla początkujących winiarzy. Jak wykorzystać pełne smaku jeżyny do zrobienia wina? Odpowiedzi szukajcie poniżej!

Jak przygotować małże?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak przygotować małże?

Krewetki, ośmiornice i małże - to trzy podstawowe gatunki owoców morza. Te ostatnie dość nieśmiało wykorzystujemy w domowej kuchni. Pora to zmienić - zobacz jak prawidłowo przyrządzić małże!

Co przygotować z papryki?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Warzywa

Co przygotować z papryki?

Sezon na paprykę w pełni - w domach zaczynają królować leczo oraz gulasze. Jednak dań, w których papryka znakomicie zasmakuje jest znacznie więcej. Sprawdź, do czego jeszcze wykorzystać to warzywo!