redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Jak zrobić syrop z czarnego bzu?
Owoce czarnego bzu, cukier i woda- tyle wystarczy do przyrządzenia tego zdrowego i pysznego syropu.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Owoce czarnego bzu, cukier i woda- tyle wystarczy do przyrządzenia tego zdrowego i pysznego syropu.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Ogórki kiszone uzyskuje się poprzez zalanie świeżych warzyw zalewą z 1-1,5 łyżki soli na 1 l płynu. Całość odstawia się na kilka tygodni.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Dojrzewające w słońcu warzywa dostarczają niewielu kalorii, zawierają przy tym mnóstwo witamin, minerałów i błonnika. Chcecie schudnąć, ale nie wiecie po które sięgać? Poniżej przedstawiamy listę warzyw, dzięki którym łatwiej zrzucić zbędne kilogramy. Zobaczcie!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Gotowanie kukurydzy zwykle wiązało się z wielogodzinnym staniem przy kuchence. Jest to jednak danie, które można przygotować w 15 minut. Wystarczy nieco wody i cukru, by cieszyć się miękką kukurydzą!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Szukasz dietetycznego deseru dla całej rodziny? Koniecznie wypróbuj budyniu z chia. Zrobiony z szałwii argentyńskiej i mleka roślinnego stanowi dobre rozwiązanie dla tych, którzy unikają laktozy i glutenu.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Żelki są jednymi z ulubionych słodyczy - zarówno dzieci, jak i dorosłych! Robiąc je samodzielnie w domu możecie być pewni ich wartości odżywczych i oryginalnego smaku. Zobaczcie, jak je przygotować!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Mimo że produkcja domowego wina jest dość pracochłonna, nie powinna być ona żadnym kłopotem nawet dla początkujących winiarzy. Jak wykorzystać pełne smaku jeżyny do zrobienia wina? Odpowiedzi szukajcie poniżej!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Krewetki, ośmiornice i małże - to trzy podstawowe gatunki owoców morza. Te ostatnie dość nieśmiało wykorzystujemy w domowej kuchni. Pora to zmienić - zobacz jak prawidłowo przyrządzić małże!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Sezon na paprykę w pełni - w domach zaczynają królować leczo oraz gulasze. Jednak dań, w których papryka znakomicie zasmakuje jest znacznie więcej. Sprawdź, do czego jeszcze wykorzystać to warzywo!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Jeśli jesteś głodomorem a nie masz weny na gotowanie dwudaniowego obiadu, mamy propozycję specjalnie dla Ciebie. Pyszna, aromatyczna zupa gulaszowa to coś, co koniecznie musisz zaserwować sobie i swoim bliskim. Dowiedz się, jak ją właściwie przygotować!