Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak otworzyć szampana?
  • 3
cherry cherry | Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729
Etykieta stołu

Jak otworzyć szampana?

Otwarcie butelki z szampanem to dla niektórych nie lada wyzwanie. Jak otworzyć szampana po cichu, aby się nie rozlał lub w spektakularny sposób?

Kategoria promowana - grudzień
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Kategoria promowana - grudzień

Dodatkowe punkty za przepisy kulinarne otrzymasz w kategoriach świątecznych. Nagrodzimy przepisy na piernik, makowiec, pierogi z grzybami, rybę po grecku.

Jaka ryba do ryby po grecku?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jaka ryba do ryby po grecku?

Rybę po grecku najlepiej przygotować z białych, chudych ryb morskich. Który gatunek będzie najlepszy? Zobacz, jak smażyć rybę do ryby po grecku i czy ryba musi mieć postać filetów.

Wigilia po polsku - karp tradycyjny
| Starszy Kucharz | Przepisów: 0, Artykułów: 26
Aktualności Gotujmy

WSPÓŁPRACA REKLAMOWA

Wigilia po polsku - karp tradycyjny

Zbliża się Wigilia. Wśród dwunastu potraw na naszych stołach na pewno nie zabraknie tych przyrządzonych z karpia. Podpowiadamy, jak przyrządzić tradycyjnego karpia na Wigilię.