

Jak zrobić pampuchy?
Puszyste, lekkie, idealnie komponujące się ze słodkimi i wytrawnymi sosami. Mowa o coraz popularniejszych pampuchach, które warto zaserwować sobie w domu - podpowiadamy, jak je przygotować!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Puszyste, lekkie, idealnie komponujące się ze słodkimi i wytrawnymi sosami. Mowa o coraz popularniejszych pampuchach, które warto zaserwować sobie w domu - podpowiadamy, jak je przygotować!
Czy czytając o zdrowym żywieniu zdarza Ci się pomyśleć: "Kogo na to stać?" Udowodnimy Ci, że można jeść pełnowartościowe produkty i nie przepłacać.
Wiele razy słyszeliście zapewne, że najzdrowiej jest jeść 5 razy dziennie? Czy rzeczywiście tak jest, czy to jeden z powszechnie powtarzanych dietetycznych mitów?
Nie ma chyba takiej osoby, która nie znałaby Kubusia Puchatka. Dziś pokażemy Wam, jak przygotować deser o wdzięcznej nazwie - Chatka Puchatka. Tego trzeba spróbować!
Choć kojarzy się głównie z dietą wegetariańską, ten sojowy ser robi się coraz popularniejszy również wśród mięsożerców. Wszystko dzięki smakowi i wszechstronności wykorzystania. Co można zrobić z tofu?
Takie ciasto to idealny deser na upalne dni! Kwaskowe i orzeźwiające, z pewnością przypadnie do gustu wszystkim domownikom. Przekonajcie się, jakie to proste!
Chleb w naszym menu gości codziennie. Najczęściej spożywamy go na śniadanie lub kolację. Najlepiej smakuje świeży, prosto z piekarni lub z domowego wypieku - chrupiący i pachnący z rumianą skórką. Jak go przechowywać, aby móc cieszyć się jego smakiem dłużej?
Najpopularniejsze danie kuchni koreańskiej podbija świat! Kimchi ma wyjątkowy smak i uznawane jest za jedną z najzdrowszych potraw na świecie. Koreańczycy bez kimchi nie wyobrażają sobie posiłku. Zjadają rocznie 1,5 miliona ton tego przysmaku. Jaka jest historia kimchi? Jakie składniki potrzebne są do przygotowania dania? Sprawdźcie!
W upały rzadko kto ma ochotę na pieczenie. Co jednak zrobić, kiedy ktoś z rodziny ma urodziny lub świętuje jubileusz? W takiej sytuacji zamiast męczyć się z biszkoptem lepiej przygotować tort lodowy! Podpowiadamy, jak to zrobić!
Upały upałami, ale posiłek zjeść trzeba! Co powiecie na lekką kremową zupę ze smakowitym bobem? Sprawdźcie, jak ją przygotować i zachwycie domowników!