

Światowy Dzień Muffina
Proste i szybkie w przygotowaniu babeczki z nadzieniem słodkim lub słonym mają swoje święto! 30 marca obchodzimy Światowy Dzień Muffina.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Proste i szybkie w przygotowaniu babeczki z nadzieniem słodkim lub słonym mają swoje święto! 30 marca obchodzimy Światowy Dzień Muffina.
Najczęściej podaje się białą kiełbasę na Wielkanoc jako dodatek do żuru. Tradycja robienia białej kiełbasy w Polsce sięga XVII wieku. Coraz częściej serwuje się ją z piekarnika, z grilla lub w cieście francuskim.
Do przygotowania babki piaskowej potrzebujemy mąki pszennej i ziemniaczanej oraz cukru, proszku do pieczenia, masła i jajek. Przepis na babkę piaskową jest banalnie prosty, wypróbuj na Wielkanoc!
Orzeźwiające zmrożone słodkości doczekały się swojego święta! 24 marca obchodzimy Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych. Święto ustanowił w specjalnym oświadczeniu z 5 lipca 2012 roku Parlament Europejski.
Mąka, mleko, cukier, drożdże, masło, żółtka i szczypta soli- tyle trzeba do przygotowania babki drożdżowej.
Weź udział w kursie gotowania online z Akademią Smaku Bosh i zostań mistrzem w swojej kuchni.
Wystarczy jej odrobina, by nadać potrawie odpowiedni smak i aromat. Ma ciemnoczerwony kolor i charakteryzuje się ostrym smakiem. Harrisa to przyprawa niezwykła.
Masło klarowane doskonale nadaje się do smażenia, pieczenia, gotowania, a nawet wypiekania ciast. Poniżej podpowiadamy z czym je łączyć i jak samodzielnie zrobić. Przeczytajcie koniecznie!
Dzięki Wam każdego dnia nasza baza powiększa się o wyjątkowe, sprawdzone receptury. Niebawem liczba przepisów w serwisie wyniesie 200 000 - z tej okazji przygotowaliśmy dla Was niespodziankę!
W dzisiejszym odcinku z cyklu Bloger Tygodnia przepytujemy Olgę Zalejko-Kuich, autorkę bloga Napady Szalonego Kucharza. Co powstaje w wyniku tytułowych napadów? Czy surówka może mieć coś wspólnego z efektem "łał"? Przeczytajcie!