Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Wilec ziemniaczany - co warto o nim wiedzieć?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Wilec ziemniaczany - co warto o nim wiedzieć?

Choć na pierwszy rzut oka prawdopodobnie stwierdzisz, że nie znasz takiej rośliny, musisz wiedzieć że pod tą nazwą kryje się... batat! Choć posiadają więcej wartości odżywczych od ziemniaków, wciąż rzadko goszczą na polskich stołach. Dowiedz się, dlaczego warto je spożywać!

Rukiew wodna: samo zdrowie
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Rukiew wodna: samo zdrowie

Ta roślina zawiera wiele cennych dla zdrowia ludzkiego witamin oraz minerałów. Poprawia samopoczucie i pomaga zachować młody wygląd. Co jeszcze warto wiedzieć o tym warzywie? O tym w artykule!

Co jeść i pić w upały?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Co jeść i pić w upały?

Lody, sorbety, chłodniki, arbuz, zsiadłe mleko – to idealne przysmaki na letnie dni. W czasie upałów warto pamiętać o odpowiedniej diecie i pić dużo wody. Schładzanie organizmu to podstawa.

Bloger Tygodnia - Kulinarne Przygody Gatity
  • 2
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Kulinarne Przygody Gatity

Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Agatę Witowską, autorkę bloga Kulinarne Przygody Gatity. Uczestniczyć w takiej przygodzie to nie lada gratka dla każdego smakosza! Osobiście fotografuje i próbuje wszystkich potraw, zanim podzieli się nimi z Czytelnikami. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!

Pasternak: zapomniane warzywo
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Pasternak: zapomniane warzywo

Kiedyś jadano go zamiast ziemniaków. Dziś niewiele osób wie, jak wygląda pasternak. Co warto wiedzieć o tym warzywie? W naszym artykule znajdziecie najważniejsze informacje na jego temat!

Pełen cennych minerałów pasternak
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Warzywa

Pełen cennych minerałów pasternak

Pasternak to warzywo, które zostało wyparte przez ziemniaka za czasów królowej Bony. Ma mnóstwo cennych minerałów, które powinny znaleźć się w naszej kuchni. Poczytajcie!

Le Cedre - moja wielka libańska podróż kulinarna
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Aktualności Gotujmy

Le Cedre - moja wielka libańska podróż kulinarna

Czy mieliście kiedykolwiek okazję spróbować tradycyjnych libańskich potraw? Czy zastanawialiście się, czym charakteryzuje się kuchnia tego kraju? Wystarczy przekroczyć próg restauracji Le Cedre, by znaleźć się w zupełnie innym, kulinarnym świecie i odkryć magię kuchni Bliskiego Wschodu.