primavera
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 67, Artykułów: 50Przyjmujemy gości herbatą
Aby herbata smakowała, jej przygotowanie wymaga zachowania pewnych rygorów.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
primavera
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 67, Artykułów: 50Aby herbata smakowała, jej przygotowanie wymaga zachowania pewnych rygorów.
primavera
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 67, Artykułów: 50Bardzo przydatne informacje i rady, na temat prawidłowego i wykwintnego podawania kawy.
gosiapiotrek23
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1030, Artykułów: 2Zasady stołowego savoir-vivre'u dość precyzyjnie określają, jak powinna być rozmieszczona zastawa stołowa.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Iwonę Zeidler, autorkę bloga Smakowity Blog Kulinarny. Zamiłowanie do eksperymentowania, spontaniczność a w efekcie przyjemność, którą można komuś podarować na talerzu - tak w skrócie można opisać kulianarne działania Iwony. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!
meg-air
| Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131Święta wielkanocne są kolorowe i radosne. Tak też powinien prezentować się stół w tym magicznym czasie. Zobaczcie, na co warto zwrócić szczególną uwagę, by nadać mu wyjątkowego charakteru!
meg-air
| Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131Dieta lekkostrawna niemiło się kojarzy z jedzeniem szpitalnym. Niestety, czasami jednak trzeba ją zastosować, by najzwyczajniej w świecie poczuć się lepiej.
meg-air
| Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131Jajka, podczas Świąt Wielkanocnych, mają ogromne znaczenie nie tylko symboliczne. Jak zatem je podać, by nie były nudne?
meg-air
| Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131Święta tuż, tuż, za chwilę rozpocznie się przedświąteczna gorączka. Czy w natłoku zajęć zastanawiasz się nad tym, jakie znaczenie ma i co symbolizuje to, co wkładasz do koszyczka wielkanocnego?
meg-air
| Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131Święta Wielkanocne za pasem. Dla tych, którzy nie mają pomysłu, jak ciekawie udekorować wielkanocne pisanki, mam kilka sprawdzonych sposobów.
primavera
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 67, Artykułów: 50Niewłaściwe odżywianie jest przyczyną licznych chorób, dlatego powinniśmy jeść dużo owoców, warzyw i pić soki.