cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Bloger Tygodnia - Kulinarna Maniusia
Przeczytaj wywiad z Marzeną, która prowadzi bloga Kulinarna Maniusia. Dowiedz się, dlaczego blogowanie jest dla Niej ważne i skąd czerpie inspiracje.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Przeczytaj wywiad z Marzeną, która prowadzi bloga Kulinarna Maniusia. Dowiedz się, dlaczego blogowanie jest dla Niej ważne i skąd czerpie inspiracje.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Czy wiesz, że odżywczy koktajl może stanowić pełnowartościowy posiłek? Zobacz, jak miksować składniki, aby wydobyć ich odżywczą moc! Oto 4 niezwykłe koktajle: oczyszczający, energetyzujący, witalny i młodości.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Sos beszamelowy czyli popularny beszamel to niezastąpiony dodatek do zapiekanek obiadowych. Beszamel robi się z masła, mąki, mleka i gałki muszkatołowej. Zrób sos beszamelowy z naszego przepisu!
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Mini kiwi swoją nazwę zawdzięcza podobieństwu do kiwi - te małe owoce można jeść bez obierania, bo w przeciwieństwie do zwykłego kiwi ich skórka nie posiada meszku. Mini kiwi ma zielony kolor i jest niezwykle soczyste! Zobacz, gdzie je kupisz i za jaką cenę!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Jak zrobić wino z winogron w domowych warunkach? Czy do przygotowania wina konieczne jest posiadanie drożdży winiarskich? Zobacz, jakie akcesoria musisz kupić, kiedy robisz wino po raz pierwszy. Oto poradnik jak krok po kroku zrobić wino!
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Grzybowy sos najlepiej komponuje się z dziczyzną i każdym innym rodzajem mięsa. Chętnie serwujemy go z pyzami ziemniaczanymi a także z naleśnikami. W tej roli spróbuj także sosu kurkowego. Oto jak zrobić pyszny sos kurkowy krok po kroku.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Dżem z pigwy to doskonały dodatek, który ubogaca smak herbaty. Zobacz, jak zrobić konfiturę z pigwy - oto gotowy przepis. Przygotuj: 2 kg pigwy, 1 kg cukru, 1,5 szklanki wody i sok z 1 cytryny.
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Podczas jedzenia świeżych fig możesz odczuwać charakterystyczne mrowienie. Dowiedz się, co jest jego przyczyną i czy w związku z tym figi trzeba obierać przed jedzeniem.
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Czy suszone figi to przekąska jakich wiele, czy może prawdziwa kopalnia witamin? Zobacz czy możesz jeść suszone figi na diecie i ile mają kalorii!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Zobacz, jak wysuszyć grzyby w piekarniku, nad piecem albo w suszarce do grzybów. Suszenie grzybów to naprawdę prosta sprawa, trzeba tylko wiedzieć, które grzyby warto pokroić w plastry, a które suszyć w całości. Zobacz, jak suszyć grzyby leśne!