Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Mięsne dania dla najmłodszych
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Mięsne dania dla najmłodszych

Dieta dziecka to najważniejszy element potrzebny do jego prawidłowego rozwoju! Nie wiesz jakie mięso podać maluchowi? Przeczytaj nasz artykuł i sprawdź najlepsze propozycje mięsnego przysmaku!

Ciasto kruche i półkruche
anulkadh anulkadh | Złoty Ekspert | Przepisów: 679, Artykułów: 62
Kulinarne ABC

Ciasto kruche i półkruche

Ciasta kruche i półkruche są bardzo łatwe w przygotowaniu, nawet dla niewprawionej ręki. Można robić je bez obaw, że się nie uda - poznajcie jego sekrety.

Mielony w nowej odsłonie
meg-air meg-air | Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131
Kulinarne ABC

Mielony w nowej odsłonie

Kotlet mielony to jedno z najpopularniejszych dań - smaczny i szybki w wykonaniu, nie musi za każdym razem smakować tak samo. W artykule kilka propozycji, jak go urozmaicić.

Czy warto jeść dziczyznę?
meg-air meg-air | Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131
Mięsa

Czy warto jeść dziczyznę?

Dziczyzna należy do mało popularnych gatunków mięsa. Jakie walory posiada i czy warto ją jeść? Odpowiedzi na te pytania znajdziecie w poradzie.

Co to jest celiakia i jaki ma związek z jedzeniem?
  • 1
meg-air meg-air | Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131
Porady zdrowotne

Co to jest celiakia i jaki ma związek z jedzeniem?

Świadomość chorób rośnie z roku na rok. Coraz bardziej zdajemy sobie sprawę z faktu, że to co jemy naprawdę ma wpływ nie tylko na nasze samopoczucie, ale przede wszystkim zdrowie. Co ma z tym wspólnego celiakia? Czym jest? Zapraszam do przeczytania artykułu.

Co to jest Slow Food?
meg-air meg-air | Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131
Kulinarne ABC

Co to jest Slow Food?

Slow - przetłumaczone z języka angielskiego oznacza "powoli", "bez pośpiechu", a food - "jedzenie". O tak przygotowywanym jedzeniu chciałabym Wam opowiedzieć.