

Czy warto pić napoje izotoniczne?
Rynek napojów izotonicznych ostatnimi czasy rozrasta się w zawrotnym tempie. Czy te napoje są dla każdego? Warto je spożywać?
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Rynek napojów izotonicznych ostatnimi czasy rozrasta się w zawrotnym tempie. Czy te napoje są dla każdego? Warto je spożywać?
Garam masala to niebywałe połączenie aromatycznych i nieco pikantnych przypraw. Gotowe mieszanki można kupić lub... przygotować samemu. Dowiedzcie się, jak to zrobić.
W sklepach aż roi się od produktów potocznie nazywanych „oliwą z oliwek”. Sprawdź, czy to czego używasz jest tą prawdziwą?
Migdały to wyśmienity gatunek orzechów. Swoją wyjątkowość zawdzięczają składowi. Dlaczego warto je lubić?
Zbyt częste sięganie po alkohol jest szkodliwe, natomiast badania naukowe dowodzą, że niewielkie ilości piwa, np. pobudzają kreatywność i odpowiednio nawadniają organizm.
Dzień Babci obchodzimy 21 stycznia, Dzień Dziadka 22 stycznia. Pamiętajmy o naszych Dziadkach w tych dniach. Aby jak najlepiej celebrować te wspólnie spędzone chwile przygotujcie dla nich wspaniały wypiek!
Na jakość dobrego mięsa wołowego wpływa kilka czynników: wiek zwierzęcia, jego rasa oraz to czym jest karmione.
Często z obiadu pozostają nam gotowane ziemniaki. Szkoda je wyrzucać, skoro następnego dnia można przygotować z nich nowe, smakowite danie.
Nie wiadomo skąd pochodzi, a jednak bardzo dawno temu nazywany był przyprawą bogów. Dlaczego? Przeczytaj!
Kapusta - smaczne warzywo, docenione już wieki temu. Jak wykorzystać jego lecznicze właściwości? Zapraszam do lektury.