

Ananas - właściwości i zastosowanie
Ananas jest owocem dietetycznym, wpływającym na odchudzanie, a także używanym przy produkcji kosmetyków. Słodki, soczysty z właściwościami leczniczymi.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Ananas jest owocem dietetycznym, wpływającym na odchudzanie, a także używanym przy produkcji kosmetyków. Słodki, soczysty z właściwościami leczniczymi.
Serwatka to naturalne lekarstwo zawierające dużo witamin oraz składników mineralnych. Nie warto wylewać jej do zlewu - poza kuchnią ma także zastosowanie w kosmetyce.
Chociaż wiele produktów posiada wspaniałe walory smakowe i zdrowotne, w niektórych konfiguracjach mogą mieć szkodliwe działanie na nasz organizm. Jakich połączeń należy unikać?
Ziemniaki w polskiej kuchni są podstawą wielu dań. Warto znać ich odmiany i wiedzieć, jaki mają wpływ na nasz organizm.
W Tłusty Czwartek zapomnijcie o odchudzaniu! W ten jedyny dzień objadajmy się do woli! Pączki są obowiązkową deserową pozycją, najlepiej smakują jeśli zrobimy je własnoręcznie. Sprawdźcie nasze przepisy i poczęstujcie bliskich. Zapraszamy!
Ocet jest znany już od czasów starożytnych. Obecnie jest to głównie składnik kuchennych inspiracji, ale ma też niezliczoną liczbę innych zastosowań.
To co jemy, zdecydowanie wpływa na nasze samopoczucie. Zła dieta może przyczynić się do depresji, może też powodować nasilenie się jej objawów. Jak temu zaradzić i zacząć walkę?
Rzeżucha, zielenina kojarzona z symbolem świąt Wielkiej Nocy jest źródłem niezbędnych witamin. Warto pamiętać o niej przez cały rok!
Bez wody żyć się nie da. Czy ta z kranu jest równie bezpieczna jak ta, którą kupujemy w sklepie? Przeczytaj!
Sklepowe kostki rosołowe spokojnie można zastąpić zdrowymi odpowiednikami. Przeczytajcie, jak to zrobić.