Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak wykorzystać mrożony szpinak?
  • 1
BĄBELEK85 BĄBELEK85 | Srebrny Ekspert | Przepisów: 186, Artykułów: 74
Warzywa

Jak wykorzystać mrożony szpinak?

Odpowiednio doprawiony i podany, pozwoli raz na zawsze zapomnieć o "przykrym wspomnieniu z dzieciństwa". Przedstawiam kilka propozycji posiłków, które dzięki dodaniu szpinaku będą smakować rewelacyjnie!

Nasiona chia nie tylko dla wegetarian i wegan
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Nasiona chia nie tylko dla wegetarian i wegan

Nasiona chia, które możemy dostać także pod nazwą „szałwia argentyńska” to niedawne odkrycie zwolenników zdrowej żywności. Warto wspomnieć, że jej dobroczynny wpływ na nasze zdrowie wykorzystywali już Aztekowie.

Komosa ryżowa bez tajemnic
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Komosa ryżowa bez tajemnic

Tajemniczo brzmiąca quinoa to komosa ryżowa, którą w naszych potrawach występuje częściej niż mogłoby się wydawać. Zupy, desery, drugie dania - wszędzie tam możemy ją dodać. Zlepek kilku liter tworzy ciekawą nazwę, której się boimy, bo brzmi zbyt orientalnie czy egzotycznie.

Czy można opóźnić czerstwienie chleba?
Alex_M Alex_M | Platynowy Ekspert | Przepisów: 1760, Artykułów: 12
Kulinarne ABC

Czy można opóźnić czerstwienie chleba?

Czerstwienie rozpoczyna się już w momencie wyjęcia chleba z piekarnika. Czy jest jakaś możliwość, aby jak najdalej odsunąć w czasie moment kiedy chleb już nie będzie nadawał się do jedzenia?

Rodzaje ciast w pigułce
zewa zewa | Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131
Kulinarne ABC

Rodzaje ciast w pigułce

W kuchni wykorzystuje się różne rodzaje ciast. Poznaj je i sprawdź, do jakiego typu wypieków i potraw możesz ich użyć!

Jak przygotować szparagi?
  • 1
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kulinarne ABC

Jak przygotować szparagi?

Dowiedz się, jakie właściwości mają szparagi. Jak je wybierać i na co zwracać uwagę podczas gotowania, a zagoszczą na Twoim stole niejeden raz!