Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Kuchnia polska
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Kuchnia polska

Chcesz poznać swojskie smaki? Doskonale Cie rozumiemy! Polskie potrawy są pyszne i sycące. Sprawdź doskonałe przepisy na tradycyjne narodowe pyszności! Zapraszamy.

Zimowe przepisy Agnieszki Maciąg
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wiadomości

Zimowe przepisy Agnieszki Maciąg

W nowym numerze luksusowego magazynu dla kobiet "Uroda Życia" Agnieszka Maciąg dzieli się swoimi sposobami na karnawałowe pyszności. Zdradza też przepisy na rodzinne smakołyki, które skutecznie rozgrzeją nawet w największe mrozy.

Tajemnice idealnej bezy
  • 2
anulkadh anulkadh | Złoty Ekspert | Przepisów: 679, Artykułów: 62
Kulinarne ABC

Tajemnice idealnej bezy

Przygotowanie bezy nie jest tak trudne, jak mogłoby się wydawać. Wystarczy znajomość kilku trików. Zobacz jak zrobić domową bezę.

Ziemniak w pigułce
  • 3
zewa zewa | Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131
Porady kulinarne

Ziemniak w pigułce

Ziemniak to jeden z najbardziej znanych kuchennych produktów. Warto mieć podstawową wiedzę na jego temat - przyda się podczas planowania obiadowego menu.

Dania w 30 minut
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Dania w 30 minut

Brak Wam czasu na przygotowanie dwudaniowego obiadu lub wykwintnej kolacji? Mamy dla Was wspaniałe pomysły na szybkie i smaczne potrawy. Przeczytajcie artykuł i przekonajcie się sami!

Kilka faktów o śledziach
  • 1
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kulinarne ABC

Kilka faktów o śledziach

Śledź - wartościowa ryba, której nie warto omijać w swoim jadłospisie. Jeśli szukacie inspiracji, co z nich przygotować - przeczytajcie!

Jak rozpoznać prawdziwy miód?
  • 4
ajrinwu ajrinwu | Srebrny Ekspert | Przepisów: 282, Artykułów: 9
Porady zdrowotne

Jak rozpoznać prawdziwy miód?

Wszyscy znamy naturalne lekarstwo jakim jest miód pszczeli, prawie każdy zna co najmniej kilka lub kilkanaście odmian miodu. Oraz wie to, że każdy z nich pomaga na inne schorzenia.