

Kac - co zrobić by był mniej dokuczliwy
Jak to mówią „czym się strułeś, tym się lecz”, ale co zrobić, gdy nie można tej zasady wcielić w życie?
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Jak to mówią „czym się strułeś, tym się lecz”, ale co zrobić, gdy nie można tej zasady wcielić w życie?
Kosmetyki domowej roboty, są coraz częściej stosowane. Po pierwsze dlatego, że są w 100% naturalne i nie zawierają alergenów, po drugie dlatego, że są tanie, a po trzecie, że są skuteczne.
Tak wiele się ostatnio mówi o konieczności oszczędzania, dlatego warto zweryfikować czy przypadkiem nie wyrzucamy pieniędzy w błoto, lub… nie puszczamy ich z parą z garnka.
Mięso gości na naszych stołach prawie codziennie. Jednakże, czy każdy z nas wie jak sprawdzić czy te produkty są świeże? Jak je przygotować i ułatwić sobie pracę? Sprawdź!
Przyprawy dodajemy do naszych świątecznych wypieków, ale prawie nic o nich nie wiemy. Chciałabym przybliżyć nam wszystkim informację o świątecznych przyprawach.
Najlepsze prezenty to te, które płyną prosto z serca. Mogą to być samodzielnie zrobione drobiazgi, a także pięknie ozdobione słodkie desery. Spraw bliskiej osobie pyszny podarunek, własnoręcznie wykonany i ozdobiony!
Drób to bardzo smaczne i chude mięso dlatego często gości na naszych stołach. Zamiast tradycyjnych kotletów proponuję podać na świąteczny stół faszerowane roladki. Są bardzo smaczne i ładnie zaprezentują się na stole.
Kutia to tradycyjna ukraińska, litewska i białoruska potrawa. Popularna była również w polskiej kuchni kresowej. Smakołyk ten, wchodzi w skład 12 wigilijnych potraw. Nie masz jeszcze sprawdzonej receptury na słodki, wigilijny deser? Powiemy Ci jak zabrać się za przygotowanie wyrazistej kutii. Zapraszamy!
Tych przypraw nie powinno zabraknąć w naszej kuchni zwłaszcza w Święta, pomagają one nam trawić pokarmy, usuwają wzdęcia oraz obniżają indeks glikemiczny (np. cynamon). Sprawiają, że cała kuchnia pięknie pachnie ziołowymi aromatami.
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia na nasze pytania odpowiada Monika Piłka, autorka aromatycznego bloga o nazwie Zapach domu. Monika przyznaje, że gotowanie to pasja, od której jest uzależniona. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!