Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Kasza gryczana wraca do łask
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Kasza gryczana wraca do łask

Kasza gryczana jest jedną z najzdrowszych odmian kaszy. Jako jedyna nie jest także produktem zbożowym, wytwarza się ją bowiem z nasion gryki, rośliny z rodzin rdestowatych.

Wszystko co powinniśmy wiedzieć na temat kaszy jęczmiennej
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Wszystko co powinniśmy wiedzieć na temat kaszy jęczmiennej

Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy i przyznać, że w nowoczesnej kuchni polskiej kasza jęczmienna jest nie tylko niedoceniana, ale wręcz źle traktowana. Mało kto wie jak ją przyrządzić by była miękka, smakowita i sypka. A to wielki błąd, ponieważ kasza jest nie tylko zdrowa, ale także bardzo sycąca.

Jak kupować i przyrządzać ryby
  • 1
BĄBELEK85 BĄBELEK85 | Srebrny Ekspert | Przepisów: 186, Artykułów: 74
Kulinarne ABC

Jak kupować i przyrządzać ryby

Jak pokazują statystyki Polacy jedzą za mało ryb. A szkoda, bo ryby są zdrowe i smaczne. Powinny gościć na naszych stołach 2 razy w tygodniu a nie tylko od święta. Ryby przyrządza się szybko, można je zamarynować, natrzeć ziołami i upiec w piekarniku.