redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Wyniki konkursu - Podróże kulinarne z Hortex
Znamy wyniki I edycji konkursu Podróże kulinarne z Hortex. Zwycięzcom serdecznie gratulujemy!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Znamy wyniki I edycji konkursu Podróże kulinarne z Hortex. Zwycięzcom serdecznie gratulujemy!
gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Świąteczny keks to idealny odpowiednik piernika. Może być przygotowany w sposób tradycyjny ale można także w nim zaszaleć.
gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Karp ryba, która gości na naszych stołach wigilijnych od lat. Podajemy go w różnej postaci. Od pewnego czasu w wielu domach karp zastępowany jest przez inne ryby.
Noruas
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 549, Artykułów: 40Czy zastanawialiście się kiedyś czemu producenci różnie nazywają swoje produkty? Sprawdźcie co odróżnia dżem od powideł czy marmolady!
Noruas
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 549, Artykułów: 40Obieranie cytrusów z białej skorki nie należy do przyjemności. Sprawdź mój sposób by przekonać się, że to nie takie trudne.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Kasza gryczana jest jedną z najzdrowszych odmian kaszy. Jako jedyna nie jest także produktem zbożowym, wytwarza się ją bowiem z nasion gryki, rośliny z rodzin rdestowatych.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy i przyznać, że w nowoczesnej kuchni polskiej kasza jęczmienna jest nie tylko niedoceniana, ale wręcz źle traktowana. Mało kto wie jak ją przyrządzić by była miękka, smakowita i sypka. A to wielki błąd, ponieważ kasza jest nie tylko zdrowa, ale także bardzo sycąca.
meg-air
| Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131Brokuły i szpinak to warzywa, których samodzielne jedzenie bywa nudne. Pesto w formie pasty może być podawane na różne sposoby. Oto kilka propozycji.
BĄBELEK85
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 186, Artykułów: 74Jak pokazują statystyki Polacy jedzą za mało ryb. A szkoda, bo ryby są zdrowe i smaczne. Powinny gościć na naszych stołach 2 razy w tygodniu a nie tylko od święta. Ryby przyrządza się szybko, można je zamarynować, natrzeć ziołami i upiec w piekarniku.
meg-air
| Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131Jak to mówią „czym się strułeś, tym się lecz”, ale co zrobić, gdy nie można tej zasady wcielić w życie?