teresa_rm
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 143, Artykułów: 13przechowywanie i odświeżanie sałaty
aby sałata dłużej zachowała świeżość
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
teresa_rm
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 143, Artykułów: 13aby sałata dłużej zachowała świeżość
aninka
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 194, Artykułów: 69Właściwości zdrowotne i smakowe ziemniaków
kasiunia
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 103, Artykułów: 197Najbardziej polecane przyprawy do sosów
pierniczkowo
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 127, Artykułów: 53Wskazówki jak upiec ciasto drożdżowe.
pierniczkowo
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 127, Artykułów: 53Wskazówki jak upiec sernik.
p.ziemichod
| Szef Kuchni | Przepisów: 6, Artykułów: 98Krajowe kiełbasy mogą legalnie składać się w 70% z wody. Mimo to, producenci potrafią normy wielokrotnie przekroczyć, tworząc wyrobu, w których tylko 10% masy całkowitej to mięso.
p.ziemichod
| Szef Kuchni | Przepisów: 6, Artykułów: 98Batony to najczęściej wybierana przekąska na tzw. mały głód. Zobacz, co się w niej kryje i czy batony są w ogóle zdrowe.
kasiunia
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 103, Artykułów: 197Niby wiadomo, ale może coś nowego się dowiecie...
marietta
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 2157, Artykułów: 15Przyprawa ta pochodząca z Cejlonu, stosowana jest do potraw,deserów,win,jako składnik do kadzidełek,a także na olejki do namaszczania.
kasiunia
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 103, Artykułów: 197Dawniej święcono wszystkie pokarmy przygotowane na wielkanocne śniadanie. Dziś tyko wybrane wiktuały.