

Panierka z suszonych grzybów
Świetnie nadaje się do wszystkich mięs!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Świetnie nadaje się do wszystkich mięs!
Tu chwalimy konkretny garnek, codzienne gotowanie, polskie ziemniaki, zapiekanki i chleb oraz praktyczną książkę kucharską.
Coraz więcej mówi się o ekologicznym jedzeniu, są sklepy w których bez problemu można kupić ekoprodukty. Wiele jednak osób podchodzi do nich sceptycznie.
Nie ma chyba takiej osoby, która nie skusiłaby się na kanapkę z dżemem. Zamknięty w słoiczkach, zachęcający etykietą, apetyczny, o różnych smakach.
Nieuczciwa konkurencja w branży piekarniczej prowadzi do obniżenia jakości sprzedawanego pieczywa.
Marnotrawstwo żywności to poważny problem. Parlament Europejski postanowił walczyć z tym procederem.
Z najnowszego raportu Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów wynika, że produkty wytwarzane pod marką własną sieci handlowych są coraz lepsze.
Okazuje się, że ponad połowa włoskiej żywności wcale nie jest produkowana we Włoszech, a co więcej w podrabianiu biorą udział Włosi!
Warmia i Mazury należą do Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego. Produkty i potrawy z tego regionu cieszą się coraz większym zainteresowaniem.
Producenci żywności mogą złożyć wniosek o wpis na Listę produktów tradycyjnych. To krok korzystny zarówno dla nich jak i dla konsumentów.