

Przechowywanie i zamrażanie ciasta
Nie trzeba już wyrzucać ciasta którego nie udało nam się zjeść.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Nie trzeba już wyrzucać ciasta którego nie udało nam się zjeść.
Wyłoniono najlepszych młodych kucharzy, którzy zmierzą się w półfinale konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2012.
Mój odwieczny problem z ciastem ucieranym - jak wyjąć je z formy?
Oto sposób na szybkie i łatwe polewanie ciasta ucieranego po upieczeniu
Sposób w którym przygotujemy blachy i formy do pieczenia ciasta ucieranego.
Wreszcie dotarłam do rozwiązania i wiem jak zażegnać ten problem!
Każdy z nas nie raz zastanawiał się jak usunąć plamy z ubrań po winie czy soku mam parę porad.
Trudno się bez nich obejść: łatwiej wyliczyć dania, do których nie są potrzebne, niż te, do których jajka są niezbędne.
Ser Salva Cremasco to kolejny włoski ser na liście.
Do wyboru mamy koszyk lub sitko, parowar i szybkowar.