Korzystny wpływ kiełków na nasz organizm znany jest od dawna. Można je dodawać do sałatek czy posypać kanapkę. Najprostszy sposób na kiełki- robię tak od kilku lat i nie potrzeba nam kiełkownicy. Potrzebny jest tylko słoik, gaza i gumka recepturka.
Nasiona na kiełki zalewamy letnią przegotowaną wodą na -owies na 4 godzin, -soja 12 godziny -rzeżucha 6 godzin -lucerny 5 godzin -rzodkiewki 4 godziny.
Po tym czasie odlewamy wodę i odstawiamy w ciepłe miejsce. Nasiona płuczemy codziennie letnią przegotowaną wodą. Mniejsze nasiona są gotowe do spożycia po około 4 dniach
Nasiona na kiełki zalewamy letnią przegotowaną wodą na -owies na 4 godzin, -soja 12 godziny -rzeżucha 6 godzin -lucerny 5 godzin -rzodkiewki 4 godziny.
Po tym czasie odlewamy wodę i odstawiamy w ciepłe miejsce. Nasiona płuczemy codziennie letnią przegotowaną wodą. Mniejsze nasiona są gotowe do spożycia po około 4 dniach
Nina W.
reanja
bardzo się cieszę:)