Łopatka pieczona doskonale sprawdzi się na uroczysty obiad. Mięso dobrze komponuje się z ziemniakami, kaszą, ryżem albo kluskami, a także surówkami i sosami. Surową łopatkę należy natrzeć marynatą z oliwy, kolendry, czosnku, majeranku, soli, pieprzu, ziół prowansalskich, tymianku, estragonu, ostrej papryki mielonej oraz sosu sojowego. Następnie całość odstawia się na kilka godzin do lodówki. Mięso piecze się w piekarniku przez około półtorej godziny, aż stanie się miękkie. Łopatka pieczona w rękawie będzie aromatyczna i soczysta.

Polecane przepisy do kategorii Łopatka pieczona

Znaleźliśmy 33 przepisów w kategorii Łopatka pieczona

Pieczona łopatka

Pieczona łopatka

kloruś kloruś

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Łopatka pieczona

Łopatka pieczona

olkaaa olkaaa

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: