8 przepisów na pierogi

  • 3

Pierogi to jedno z najpopularniejszych dań kuchni polskiej. Możemy nawet pokusić się o stwierdzenie, że to właśnie my serwujemy najlepsze pierogi na świecie. Chcecie ulepić domowe pierogi? Sprawdźcie, co polecają nasi użytkownicy. Zapraszamy!

         
ocena: 5/5 głosów: 4
8 przepisów na pierogi

Słynne pierogi wyjątkowo często goszczą na naszych stołach. Poddawane z mięsem, kapustą i grzybami, serem czy sezonowymi owocami - każde smakują rewelacyjnie. Zobaczcie, co przygotowali nasi użytkownicy.

Klasyczne pierogi

Najpopularniejszym farszem do pierogów jest kapusta z grzybami oraz mięso. Pierogi z kapustą i grzybami autorstwa użytkowniczki mysza75 wyglądają i smakują wspaniale. Są one nieodłącznym elementem świąt oraz bardzo łatwą potrawą serwowaną podczas niedzielnego obiadu czy rodzinnych uroczystości.

Zewa również przygotowała pierogi z kapustą i grzybami. Domowy farsz zachwyci każdego, a idealnie wyrobione i ugotowane ciasto przekona nawet niejadka do skosztowania pierogów. Agiatis zaprezentowała pierogi z mięsem Agiatis. Wyśmienity, dobrze doprawiony farsz w połączeniu z ciastem na pierogi tworzy niezapomnianą kompozycję smaków i aromatów.  


Pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z mięsem Agiatis

Wyjątkowe pierogi

Pierogi nie musza zawierać klasycznego farszu mięsnego lub z kapustą i grzybami. Potrawy zaprezentowane poniżej posiadają nietypowy farsz, który zaskoczy każdego.

Pierogi na ostro użytkowniczki zewa są wspaniałą kompozycją smaków i barw. Zawarte w pierogach składniki to raj dla miłośników ostrych potraw. Msewka dodała recepturę na pierogi z serem, mięsem i szpinakiem. Pulchne ciasto pierogowe kusi wszystkich swoim wyglądem. Ziemniaczano - buraczkowe pierogi z ricottą dzieła użytkowniczki Cukiereczek13 to również bardzo ciekawa propozycja.

Pierogi na ostro Pierogi z serem, mięsem i szpinakiem Ziemniaczano-buraczkowe pierogi z ricott

Pierogi na słodko

Pierogi na słodko mogą być podawane jako danie główne oraz jako deser. Odrobina naszej ulubionej polewy, musu czy aksamitnego sosu, dodaje im wyjątkowego uroku.

Dwukolorowe pierożki na słodko Hrabiny w kuchni są świetnym daniem, deserem oraz przekąską. Połączenie jasnego oraz ciemnego ciasta prezentuje się wspaniale. Niebiański farsz przygotowany przez autorkę przepisu jest wprost rewelacyjny.

Oczywiście w tej kategorii możemy w pełni eksperymentować. Ostatnim zaprezentowanym przepisem są pierogi z dynią, serem i rodzynkami dodane przez Cukiereczek13. Smaczne, słodkie i łatwe w przygotowaniu.

Dwukolorowe pierożki na słodko Pierogi z dynią, serem i rodzynkami

A Wy, jakie lubicie pierogi? Podzielcie się z nami swoimi opiniami w komentarzach. A jeżeli macie ciekawe przepisy wystarczy, że klikniecie poniższy link:

                               

Więcej przepisów znajdziecie w kategorii pierogi >>>