Pierogi z jagodami można przygotować na kolację. Danie najlepiej smakuje na ciepło, posypane cynamonem oraz polane śmietaną z cukrem lub jogurtem naturalnym. Ciekawą propozycją obiadową są pierogi z jagodami i serem. Z mąki, jajka, wody, oleju i soli zagniata się i wałkuje ciasto. Następnie wykrawa się z niego koła (można to zrobić za pomocą szklanki). W ciasto należy włożyć jagody wymieszane z twarogiem, a całość złożyć na pół i skleić końce. Pierogi gotuje się przez kilka minut w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju. Kluski należy wyciągnąć, gdy wypłyną na powierzchnię wody.

Polecane przepisy do kategorii Pierogi z jagodami

Znaleźliśmy 82 przepisów w kategorii Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

goofy9 goofy9

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

WWWiola WWWiola

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

 Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

halina halina

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

dayzi dayzi

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Jagodowy pieróg

Jagodowy pieróg

marietta marietta
2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pierożki z jagodami 2

Pierożki z jagodami 2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Jagodowe pierożki

Jagodowe pierożki

eliza135 eliza135
2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: