

śliwki
suszone i wędzone śliwki dodaje się do wielu potraw...
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
suszone i wędzone śliwki dodaje się do wielu potraw...
Pożywienie ma ogromny wpływ na naszą kondycję, zdrowie i urodę..........
Czereśnie odkwaszają organizm i oczyszczają go z toksyn.
Antyoksydanty powodują wiele nieodwracalnych zmian w naszym ciele. Przeczytaj jak się przed nimi bronić.
Czosnek zawiera całą gamę cennych minerałów i witamin: wapń, żelazo, cynk, magnez, chlor i jod, a także witaminy B1,B2 oraz witaminę C.
truskawki mają wit C,żelazo, wapn, potas i magnez.....
Co zrobić z owocami, na przykład kilogramem czereśni z nalewki...
maliny można stosować przy przesiębieniu......
przepis na różane konfitury..............
dzika róża królowa witaminy C.............