Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.

W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.

W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.

Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.

Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.

Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
 
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.

Jabłka
  • 1
misia13 misia13 | Srebrny Ekspert | Przepisów: 795, Artykułów: 50
Kącik Babci Halinki

Jabłka

Gdy robisz przetwory jabłek, wykorzystaj kilka owoców, by przygotować jeszcze jeden domowy lek....

Kminek
  • 1
misia13 misia13 | Srebrny Ekspert | Przepisów: 795, Artykułów: 50
Kącik Babci Halinki

Kminek

Aromatyczny kminek stosuje się bardzo często przyrządzając potrawy z miesa i kapusty...

tajemna moc warzyw
  • 1
justka justka | Szef Kuchni | Przepisów: 17, Artykułów: 14
Warzywa

tajemna moc warzyw

Zamiast szprycować się tabletkami, wystarczy wzbogacić swoje menu o produkty wzmacniające odpowrność

Masło
misia13 misia13 | Srebrny Ekspert | Przepisów: 795, Artykułów: 50
Kącik Babci Halinki

Masło

Do smażenia kotletów, placków ziemniaczanych i do ciast z dużą ilościa tłuszczu używaj masła klarowanego....