

Ocet jabłkowy
Gdy juz przygotujesz ocet jabłkowy, nie uzywaj go tylko do potraw.....
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Gdy juz przygotujesz ocet jabłkowy, nie uzywaj go tylko do potraw.....
Gdy robisz przetwory jabłek, wykorzystaj kilka owoców, by przygotować jeszcze jeden domowy lek....
Gdy w domu pachnie cynamonem, robi się nam przyjemnie i miło.....
Aromatyczny kminek stosuje się bardzo często przyrządzając potrawy z miesa i kapusty...
Kilka podpowiedzi jak przekonać ludzi do szpinaku :)
Picie odpowiedniej ilości wody to jeden z najprostszych sposobów utrzymania zdrowia.
Zamiast szprycować się tabletkami, wystarczy wzbogacić swoje menu o produkty wzmacniające odpowrność
Sól to najstarsza przyprawa, jakiej używa człowiek....
Do smażenia kotletów, placków ziemniaczanych i do ciast z dużą ilościa tłuszczu używaj masła klarowanego....
Majeranek warto dodawac do ziemniaków, dań z warzyw strączkowych i kapusty...