zuzi
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 174, Artykułów: 13Pieczeń i zapiekanie mięsa
Sekrety pieczenia i zapiekania
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
zuzi
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 174, Artykułów: 13Sekrety pieczenia i zapiekania
zuzi
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 174, Artykułów: 13Ryżowa gra w ziarenka (porada)
zuzi
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 174, Artykułów: 13Liczą się kształt i ...wielkość (porada)
zuzi
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 174, Artykułów: 13Kto jada grzanki ten jest piękny i gładki :-)
MADZIALENKA
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 19, Artykułów: 48Co zrobić, aby w kuchni było szybciej ?
MADZIALENKA
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 19, Artykułów: 48sprytny sposób na rybę w jednym kawałku :)
Mizolec
| Starszy Kucharz | Przepisów: 19, Artykułów: 2Kuchenne ciekawostki
Mizolec
| Starszy Kucharz | Przepisów: 19, Artykułów: 2Jabłkowe ciekawostki
justka.zet
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 137, Artykułów: 31Sposobów usuwania plam jest co najmniej tyle, co ich źródeł, dlatego można by napisać na ten temat całkiem obszerną książkę.
justka.zet
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 137, Artykułów: 31Konserwowanie mięsa ma za zadanie nie tylko zachować świeżość mięsa, ale przygotować je do dalszego smażenia, pieczenia, czy duszenia.