Co zrobić z czerstwym chlebem?
Chleb to nieodzowny element polskiego, codziennego menu, który na stałe znalazł miejsce na naszych stołach i zyskał sympatię wielu z nas.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Chleb to nieodzowny element polskiego, codziennego menu, który na stałe znalazł miejsce na naszych stołach i zyskał sympatię wielu z nas.
Bakalie są źródłem wielu niezbędnych dla organizmu składników i witamin, poprawiają trawienie i świetnie smakują, szczególnie w cieście.
Kwiaty bardzo pozytywnie wpływają na nasze samopoczucie, poprawiają nastrój i koją zmysły, dlatego lubimy się nimi otaczać w domu.
Porada dla osób które lubią smażyć pączki lub chrust.
Zawsze warto mieć w zamrażarce porcję lodu w kostkach, bo bardzo często okazuje się potrzebny.
Orzechy są źródłem drogocennych składników - nienasyconych kwasów tłuszczowych, substancji odżywczych, witamin i minerałów.
Każdy choć raz w życiu miał zgagę i wie, jak nieprzyjemne jest to uczucie.
Na pewno każdy pamięta zmagania z plamami, których za nic na świecie nie dało się usunąć oraz zniszczone przy tym ciuchy i dywany.
Współczesne panie domu często nie mają pojęcia, jak wszechstronnym i użytecznym produktem jest ocet.
Jak wielkie znaczenie dla naszego organizmu ma woda, chyba każdy wie, dlatego trzeba pamiętać, by była stałym elementem codziennej diety.