MADZIALENKA
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 19, Artykułów: 48Dobre rady na lepsze naleśniki
Naleśniki będą lepsze :)
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
MADZIALENKA
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 19, Artykułów: 48Naleśniki będą lepsze :)
justka.zet
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 137, Artykułów: 31Chcesz serwować zupy, dzięki którym pochwałom Twoich kulinarnych zdolności nie będzie końca? Czytaj zatem, co następuje...
justka.zet
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 137, Artykułów: 31Czy zastanawialiście się kiedyś, co takiego ma w sobie kawa, że zdołała podbić cały świat?
MADZIALENKA
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 19, Artykułów: 48Jak łatwo obrać pomidory, paprykę, ogórka, buraki, ziemniaki, owoce cytrusowe i migdały?
zuzi
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 174, Artykułów: 13Tajniki słodkich sukcesów
zuzi
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 174, Artykułów: 13Ciasto na wytrawne przysmaki
zuzi
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 174, Artykułów: 13Zanim ryba trafi do piekarnika
Glumanda
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 111, Artykułów: 3Gotowanie na parze stalo sie modne. Jarzyny zachowuja swoj naturalny kolor i smak..bez dodatku soli.. Rowniez tluszcz daje sie wyeliminowac.
zuzi
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 174, Artykułów: 13Ziemniak ziemniakowi nierówny
zuzi
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 174, Artykułów: 13Gotowanie warzyw to sztuka :-)