kayleb
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 25, Artykułów: 28Zioła w służbie dobrego samopoczucia
Naturalne sposoby na choroby
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
kayleb
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 25, Artykułów: 28Naturalne sposoby na choroby
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Tranowy posmak ryb można łatwo zlikwidować trzymając przez 30 minut filety...
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Nie każdy wie, że rozgotowane jedzenie może nawet podwoić zawartość cukru we krwi – czyli sprzyjać tyciu i poczuciu przesycenia jedzeniem...
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Aby naleśniki miały bardziej wyszukany smak, przyprawmy ciasto na nie takimi dodatkami, które będą pasowały do nadzienia...
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Aby ustrzec się przed sfermentowaniem dżemów, które konserwujemy w słoikach...
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Aby samodzielnie przygotować dobry cukier waniliowy, musimy mieć świeżą laskę wanilii....
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Jeśli nie chcemy, by pączki wchłaniały zbyt dużo tłuszczu podczas smażenia...
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Co zrobić, aby urozmaicić smak sosu mięsnego? Radzi Ewelina...
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Ciastka i herbatniki najlepiej przechowywać w szczelnej puszce lub plastikowym pojemniku. Wtedy najdłużej zachowają...
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Aby liście kapusty (np do gołąbków i faszerowania) były kruche i jędrne przygotuj miskę z zimną wodą i kawałkami lodu ...