Majeranek na ból głowy
Dobrym lekarstwem na ból głowy jest napar z majeranku. Jest tani i sprosty do przyrządzenia...
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Dobrym lekarstwem na ból głowy jest napar z majeranku. Jest tani i sprosty do przyrządzenia...
Natka i koperek będą dłużej świeże, jeśli będziemy je trzymać w szklance z wodą, do której wsypiemy...
W pieczeniu boczku najważniejsza jest odpowiednia marynata. Można ją zrobić z piwa, czosnku i ziół albo oliwy...
Ziołowa kąpiel uspokoi, odpręży po całym dniu i doda sił by móc cieszyć się czasem spędzonym z rodziną i przyjaciółmi....
Błonnik, ze względu na zdolność wiązania wody i właściwości wypełniające, uważany jest za złoty środek dla osób odchudzających się...
W chorobach układu oddechowego można stosować zioła, których działanie jest naprawdę skuteczne, a przy tym łagodne dla żołądka.
Jak obrać paprykę ze skórki? Najlepiej jest opalić ja nad gazem - zostawić bezpośrednio na palniku, aż ...
Jeśli masz problemy z chorobą lokomocyjną, wypróbuj stary babciny sposób. Zanim wsiądziesz do samochodu, samolotu albo na prom...
Jesień to idealna pora by wybrać się na grzybobranie. Ale jak zachować smak i aromat grzybów na dłużej? Najlepiej je zamrozić!
Gdy naokoło panuje grypa, stosujmy chilli do rozmaitych potraw. Zielarze uważają, że chili znakomicie wpływa na układ krążenia...