

Gofry
Niemal każdy z nas uwielbia gofry ale co zrobić jak nie mamy gofrownicy?
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Niemal każdy z nas uwielbia gofry ale co zrobić jak nie mamy gofrownicy?
Lubimy Pangę ale czy warto ją jeść? Na podstawie wiadomości w Na Żywo
jeśli macie problem z plamami po winie:)
Spożywanie pistacji przynosi dużo korzyści.Pistacje są źródłem ponad30 witamin i minerałów,wyróżniają się też wysokością potasu,fitosteroli.
Typ mąki pszennej określa się na podstawie substancji mineralnych.Wyróżnić można następujące typy mąki:tortowa,poznańska,wrocławska itp.
Jak? Do czego? podajemy wódkę?
Jak i do czego wypada podać piwo :)
Curry jest jedną z najbardziej znanych i dostępnych przypraw na świecie, choć nie wszyscy wiedzą, z czego tak naprawdę się składa. Curry to mieszanka...
W jaki sposób można zrobić idealną pianę z białek i cukru? Nie zawsze jest to łatwe zadanie.
Kilka rzeczy, które ułatwia nam gotowanie np. grochu