Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.

W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.

W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.

Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.

Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.

Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
 
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.

Gofry
  • 1
justynak223 justynak223 | Złoty Ekspert | Przepisów: 1232, Artykułów: 55
Ciasta

Gofry

Niemal każdy z nas uwielbia gofry ale co zrobić jak nie mamy gofrownicy?

Uwaga! Panga!
  • 5
Henia Henia | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 281, Artykułów: 1
Ryby

Uwaga! Panga!

Lubimy Pangę ale czy warto ją jeść? Na podstawie wiadomości w Na Żywo

Pistacje
marietta marietta | Srebrny Ekspert | Przepisów: 2157, Artykułów: 15
Kącik Babci Halinki

Pistacje

Spożywanie pistacji przynosi dużo korzyści.Pistacje są źródłem ponad30 witamin i minerałów,wyróżniają się też wysokością potasu,fitosteroli.

Typowa mąka.
  • 1
marietta marietta | Srebrny Ekspert | Przepisów: 2157, Artykułów: 15
Kącik Babci Halinki

Typowa mąka.

Typ mąki pszennej określa się na podstawie substancji mineralnych.Wyróżnić można następujące typy mąki:tortowa,poznańska,wrocławska itp.

Curry - wszystko o curry
  • 1
admin admin | Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844
Kącik Babci Halinki

Curry - wszystko o curry

Curry jest jedną z najbardziej znanych i dostępnych przypraw na świecie, choć nie wszyscy wiedzą, z czego tak naprawdę się składa. Curry to mieszanka...