

porady
...............................
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
...............................
w przepisach kulinarnych objętość składników podawana jest często w jednostkach wagi lub objętości. warto więc zapamiętać że:
.........................
zielsko różnorodnego zastosowania a jakże smaczne jeśli dobrze przyżądzone
to bardzo ciężka choroba
Tajemnice płynów. pij dziennie ok 1,5 litra plynów
koper niepozorny zielony a tyle smaku daje
Nigdy nie uda się przygotować dobrego sosu, zapiekanki, sufletu ze zbyt miękkich, przejrzałych sztuk. Pomidor musi być dojrzały ale twardy.
Przy okazji konkursu pojawiły sie tylko ogólne zasady koszerności. Poszperałam troche i oto efekty :)
Jest nie tylko doskonalym pomysłem na ciekawy obiad, lecz także źródłem wielu witamin