agata1722
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 518, Artykułów: 33porady
...............................
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
agata1722
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 518, Artykułów: 33...............................
agata1722
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 518, Artykułów: 33w przepisach kulinarnych objętość składników podawana jest często w jednostkach wagi lub objętości. warto więc zapamiętać że:
agata1722
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 518, Artykułów: 33.........................
agata1722
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 518, Artykułów: 33zielsko różnorodnego zastosowania a jakże smaczne jeśli dobrze przyżądzone
agata1722
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 518, Artykułów: 33to bardzo ciężka choroba
agata1722
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 518, Artykułów: 33Tajemnice płynów. pij dziennie ok 1,5 litra plynów
agata1722
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 518, Artykułów: 33koper niepozorny zielony a tyle smaku daje
agata1722
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 518, Artykułów: 33Nigdy nie uda się przygotować dobrego sosu, zapiekanki, sufletu ze zbyt miękkich, przejrzałych sztuk. Pomidor musi być dojrzały ale twardy.
caroline1983
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 322, Artykułów: 21Przy okazji konkursu pojawiły sie tylko ogólne zasady koszerności. Poszperałam troche i oto efekty :)
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Jest nie tylko doskonalym pomysłem na ciekawy obiad, lecz także źródłem wielu witamin