Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Jak zrobić chia pudding?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3439
Kulinarne ABC

Jak zrobić chia pudding?

Smaczny pudding z chia zrobisz tylko z dwóch składników: nasion chia i dowolnego płynnego dodatku. Możesz wykorzystać mleko, jogurt, mleczko kokosowe i cieszyć się prostym oraz zdrowym deserem!

Prosty przepis na knedle z truskawkami
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3439
Kulinarne ABC

Prosty przepis na knedle z truskawkami

Knedle z truskawkami to kluski nadziewane owocami, zrobione z ziemniaków, mąki i jajek. Po ugotowaniu polej je masłem z bułką tartą lub gęstą śmietaną – pyszny posiłek gwarantowany!

Jak zrobić dżem truskawkowy?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3439
Kulinarne ABC

Jak zrobić dżem truskawkowy?

Do zrobienia tradycyjnego domowego dżemu truskawkowego potrzebujesz owoców, cukru i soku z cytryny. Do gotujących się truskawek możesz także dodać pektyny lub nasiona chia.

Jak ugotować zupę kalafiorową?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3439
Kulinarne ABC

Jak ugotować zupę kalafiorową?

Kalafior, warzywa, bulion i przyprawy - tylko tyle potrzeba, aby po kilkunastu minutach cieszyć się aromatyczną zupą z kalafiora. Jeśli masz ochotę na krem z kalafiora, potraktuj zupę blenderem i dodaj na wierzch grzanki, ptysie lub migdały.

Botwinka – przepis na wiosenną zupę
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3439
Kulinarne ABC

Botwinka – przepis na wiosenną zupę

Kilka pęczków botwinki, ziemniaki, bulion, śmietana – tylko tyle potrzebujesz, aby wyczarować pyszną wiosenną zupę. Sprawdź nasz prosty przepis na zupę z botwiny, a także inne dania z młodego buraka.

Jak ugotować ryż?
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3439
Kulinarne ABC

Jak ugotować ryż?

Jeśli chcesz ugotować ryż na sypko, wystarczy trzymać się kilku wskazówek. Przede wszystkim kluczem do idealnego ryżu jest płukanie i namaczanie go w zimnej wodzie, aby pozbyć się skrobi.